Anasayfa Video Nvidia RTX Partner Ekran Kartları – Gamescom 2018

Nvidia RTX Partner Ekran Kartları – Gamescom 2018

Nvidia Founder’s Edition’ın ötesinde RTX 2080Ti, 2080 ve 2070 için iş ortağı üreticilerin ekran kartı tasarımları da Gamescom 2018’de sergilendi.

Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen Gamescom 2018’de hem GeForce RTX 2000 serisinin duyurusu yapıldı, hem de iş ortağı markaların bu yeni teknoloji için tasarladığı ürünler sergilendi.

Fuarda sergilenen ekran kartı modellerinin üç fanlı tasarım ağırlıklı olması dikkatimizi çekti. Nvidia’nın kendi Founder’s Edition ekran kartları çift fanlı soğutmaya sahip. Bu yüzden bu yıl üreticilerin özellikle üç fan kullandığı ortada. İki fanlı tasarımlarda da daha geniş fan yaprakları dikkat çekiyor.

Ayrıca tabii ki daha ufak sistemler için tek fanlı ve daha kompakt tasarımlar da görebiliriz. Fakat RTX 2000 serisindeki GPU çekirdeği, kapladığı alan olarak, GTX 1000 serisinden daha geniş. Bu da ufak ekran kartı tasarlamayı ve üretmeyi zorlaştırıyor.

Gördüğümüz markalar: Gigabyte, EVGA, Galax, GP, iGame oldu. Elbette en hızlı modeller, en serin modeller hangileri olacak göreceğiz.

Fuarda göremediğimiz MSI ve ASUS RTX 2000 serisi ekran kartlarını da sizlerle incelemelerde paylaşacağız. Özellikleri ne derseniz,