Anasayfa Haber Electronic Arts, Belçika Yasalarına Karşı Geliyor

Electronic Arts, Belçika Yasalarına Karşı Geliyor

Electronic Arts, Fifa 18’de bulunan lootbox sistemini kaldırmayı reddetti.

Star Wars: Battlefront 2 ile birlikte lootbox’ların ciddi bir mesele haline gelmesinde önayak olan Electronic Arts, şimdi de Belçika yasalarıyla karşı karşıya geldi. Belçika hükümeti Fifa 18’deki lootbox’ların kaldırmasını veya değişiklikler yapmasını talep ederken, Electronic Arts bunu yapmayı reddetti.

EA Games CEO’su Andrew Wilson, lootbox’ların kumar olmadığını ve satın alanların içinden kaç tane içerik çıkacağını bildiğini söyledi. Bildiğiniz üzere çoğu oyundaki lootbox’lardan aynı sayıda içerik çıkıyor. Fakat bu içeriklerin kaliteleri çok değişken olabiliyor. Wilson’ın açıklamasının bu noktada bir hayli anlamsız olduğunu söylememiz mümkün.

Belçika Oyun Komisyonu, Electronic Arts’a karşı yaptırım uygulayacaklarını belirten bir bildiri yolladı. Bu bildirimle birlikte olay, Brüksel savcısına taşınmış oldu. Electronic Arts ise dava için hazırlanıyor. Davanın sonucunda Belçika’da Fifa 18 satışı yasaklanabilir.

Online gelirler, geçtiğimiz yıl Electronic Arts’ın gelirlerinin %67’sini oluşturdu. Tabii bu gelirlere online satın almalar, mikro ödemeler ve lootbox’lar da dahildi. Electronic Arts şüphesiz bu geliri kaybetmemek için elinden geleni yapacaktır.