Anasayfa Haber Blizzard, Farklı Türde Yeni Bir Oyun Geliştiriyor

Blizzard, Farklı Türde Yeni Bir Oyun Geliştiriyor

Blizzard’ın yayınladığı iş ilanında şirketin yeniden FPS türüne yöneldiği görülüyor.

Son dönemde pek çok farklı oyununa yenilikler ve ek paketler getiren Blizzard, geçtiğimiz aylarda birden fazla Diablo oyunu üzerine çalıştığını duyurmuştu. Ayrıca Overwatch ekibi de Battle Royale türüne sıcak baktıklarını belirtmişti. Şirketin yayınlanan iş ilanı ise kafaların karışmasına sebep oluyor.

Yayınlanan iş ilanında henüz duyurusu yapılmamış bir oyun için çeşitli geliştiricilerin arandığı yazıyor. Açıklamalara bakıldığında ise “FPS motoru”, “aksiyon odaklı”, “benzersiz görsel yapısı” gibi cümlelere rastlanıyor.

FPS ve aksiyon kelimeleri bir araya geldiğinde de akıllara elbette ki Battle Royale oyunları geliyor. “Benzersiz görsel yapı” tanımı ise kafalarda soru işareti oluşturuyor. Zira Blizzard’ın tüm oyunları, hali hazırda kendilerine has görsel tasarımlara sahipler. Eğer benzersiz olduğu vurgulanıyorsa, tamamen farklı bir oyunla karşılaşmamız da mümkün.

Diablo oyunlarından herhangi birinin FPS kamerasına taşınması ihtimali oldukça zayıf görünüyor. Eğer birden fazla Diablo projesinin yanı sıra tamamen farklı bir oyun geliştiriliyorsa, Blizzard’ın geliştirdiği oyun sayısının şu sıralar epey fazla demektir.

StarCraft 2, WarCraft 3 güncellemeleri devam ederken, Diablo 2 Remastered sürümünün yapıldığı konuşuluyor. Ayrıca Hearthstone, Overwatch, World of Warcraft ve Heroes of the Storm oyunları için de çok sayıda geliştirici çalışmaya devam ediyor. Tüm bunların yanına bir de yeni bir FPS oyunu eklenmesi, Blizzard hayranlarının yüzünü güldürecektir.