Anasayfa Haber World Of Warcraft: Classic Biraz Gecikebilir

World Of Warcraft: Classic Biraz Gecikebilir

Eski Blizzard çalışanı merakla beklenen WoW: Classic için ilginç iddialarda bulundu.

15. yılını dolduran World of Warcraft, bu süreçte çok büyük değişim geçirdi. Değişimlerden bir kısmı olumlu, bir kısmı ise olumsuz tepkilere sebep oldu. Oyuncular sık sık en çok beğendikleri ek paketi oynamak için özel sunuculara yöneliyorlar. WotLK eklentisini özleyenler WotLK sunucularında, vanilya sürümünü özleyenler de vanilya sunucularında oynuyor.

Blizzard ise oyuncularını özel sunucu açanlara kaptırmak istemiyor. Geçtiğimiz Blizzcon etkinliğinde şirket, oyunun vanilya sürümünü yeniden geliştirdiklerini duyurmuştu. WoW: Classic adındaki yeni oyun, pek çok WoW hayranını heyecanlandırmıştı. Sonrasında da Classic’te WoW 1.12 sürümünün kullanılacağı açıklanmıştı.

Jonathan Staats adındaki eski bir Blizzard çalışanı, oyun hakkında ortaya ilginç bir iddia attı. Eski 3D bölüm tasarımcısı olan Staats, oyundaki zindanların büyük çoğunluğundan sorumluydu. Staats, oyunun ancak 2021’den sonra çıkabileceğini söyledi. MMO oyunlarının yapımının zor olduğunu ve çok vakit aldığını sözlerine ekledi.

Jonathan Staats’ın bu iddiası düşündürücü. Zira Ruslar özel sunucularda oyunu rahat bir şekilde çalıştırabiliyor. Sunucular sorunsuz çalışmasa da, geliştirici ekipler oyundaki hataları gideriyorlar. Blizzard’ın oyunu Ruslardan çok daha uzun bir sürede yapması pek de mantıklı görünmüyor.