Anasayfa Haber Apple, iPhone XS Modelinde LG OLED Ekran Kullanabilir

Apple, iPhone XS Modelinde LG OLED Ekran Kullanabilir

Apple’ın yeni nesil iPhone modellerin LG üretimi ekranları tercih etmiş olma ihtimali var.

Güney Koreli bir kaynaktan alınan bilgiye göre Apple, LG’nin OLED ekranlarının kullanımına onay verdi. Daha önce OLED panellerini Samsung’dan tedarik eden Apple’ın, iPhone XS ve iPhone XS Max için LG’den de ekran satın aldığı söyleniyor. Bu durumda iPhone XS’lerin bir kısmında Samsung, bir kısmında da LG ekran bulunacak.

Söylentinin doğru olması, OLED piyasasında önemli değişimlere sebep olabilir. Zira Samsung, OLED pazarında %95’lik pazar payıyla bir nevi tekel durumunda. Bu da OLED panel fiyatlarının Samsung tarafından yönetilmesi anlamına geliyor. LG’nin Apple’dan yüklü miktarda sipariş alması, OLED pazarındaki dinamikleri değiştirebilir, fiyatlar bir miktar aşağı çekilebilir.

Tek sorun, LG’nin bu zamana kadar ürettiği OLED panellerinin yeterince kaliteli olmaması. Pixel 2 XL’de kullanılan LG panel, görüş açısının dar olması ve görüntü yanması gibi şikayetlerle karşılaşmıştı. LG’nin kendi V30 akıllı telefonu için de benzer şikayetler bulunuyordu.

LG’nin Apple’ı kendi OLED panellerini kullanması için ikna etmiş olması, şirketin panellerinde bazı değişiklikler yapmış olması anlamına gelebilir. iPhone XS ve XS Max’in piyasaya çıkmasıyla söylentilerin doğruluğu ve ekranların kalitesi de anlaşılacaktır.