Anasayfa Haber NVIDIA’dan Tek Tıkla Overclock Teknolojisi

NVIDIA’dan Tek Tıkla Overclock Teknolojisi

Nvidia Scanner API’sı, tek tıkla ekran kartlarına hızaşırtma yapma imkanı sağlayacak.

Biraz riskli bir iş olabilen hızaşırtma yaparken, bazen doğru noktanın bulunabilmesi için saatlerce uğraşmak gerekebiliyor. Nvidia ise ekran kartlarındaki overclock işlemlerini kolaylaştıracak bir API ile karşımıza çıkıyor.

Tanıtılan Nvidia Scanner API, doğru frekansların ve voltajın bulunması için yapılan deneme ve yanılma işlemlerini otomatik gerçekleştirebiliyor. Kendi algoritmasını uygulayan API, herhangi bir çökme gerçekleşene kadar ekran kartını zorluyor.

Çökmenin ardından da güvenli modda, standart ayarlarla kartın çalışmasını sağlıyor. Sonrasında da ekran kartı, çökmeden önceki en uygun saat hızlarına getirilerek kullanılabiliyor.

MSI Afterburner ve EVGA Precision X1 gibi üçüncü parti yazılımlar, bu API’yi entegre edebilecekler. Scanner API’nin tüm denemeler sonunda, 20 dakika gibi kısa bir süre içinde overclock yapabileceği söyleniyor.

Scanner API, yalnızca RTX 2000 serisi kartlarla değil, daha eski ekran kartlarıyla da kullanılabilecek. Nvidia hangi seriye kadar destekleneceğini henüz belirtmedi.