Anasayfa Haber Apple iPhone XS, XS Max Ve XR Modellerinin Batarya Kapasiteleri Ortaya Çıktı

Apple iPhone XS, XS Max Ve XR Modellerinin Batarya Kapasiteleri Ortaya Çıktı

Apple’ın yeni iPhone telefonlarının batarya kapasitelerini TENAA ortaya çıkardı.

Apple’ın tanıtım politikalarına baktığımızda, şeffaflığı zaman zaman kenara bırakmayı tercih ettiklerini görüyoruz. Özellikle iPhone bataryaları konusunda daima sessiz kalmayı tercih ediyorlar. iPhone’larda bulunan bataryaların kapasitesi, çoğu zaman telefon piyasaya çıktıktan sonra birilerinin içini açıp bakmasıyla ortaya çıkıyor.

Yeni iPhone’ların batarya kapasiteleri, bu sefer piyasaya çıkmadan önce TENAA tarafından yayınlandı. Çinli yönetmelik sitesi TENAA’ya göre iPhone XS’de 2.658 mAh kapasiteli bir batarya bulunacak. Bu kapasite, iPhone X modelindekinden biraz daha düşük.

LCD ekranlı iPhone XR’de bulunan bataryanın kapasitesi ise 2.942 mAh olarak belirlenmiş. iPhone XS Max modeli 3.000 mAh barajını aşarak 3.174 mAh kapasiteli bir batarya ile satışa çıkacak.

Bataryaların kapasitelerine baktığımızda, Apple’ın yine Android telefonların gerisinde kaldığı dikkat çekiyor. Belki 7 nanometrelik işlemci ve OLED ekran gibi faktörler, olan batarya kapasitesinden elde edilen verimi artırabilir.