Anasayfa Haber Elon Musk Dolandırıcılıkla Suçlanıyor

Elon Musk Dolandırıcılıkla Suçlanıyor

Elon Musk’ın Tessa hisseleri hakkında attığı tweet başını derde soktu.

İlginç kişiliğiyle tanıdığımız Elon Musk, geçtiğimiz Ağustos ayında Tesla hisselerini geri alacağına dair bir tweet yayınlamıştı. Tesla’nın hisseleri 340 dolar seviyesindeyken paylaşılan tweet’te her bir hisseye 420 dolar ödemeyi planladığı yazıyordu.

Musk’ın hisselere bu derece yüksek ücret ödemeyi planladığını açıklamış olması, haliyle hisse değerlerinin bir anda yükselmesine sebep oldu. Birkaç gün sonrasında, Elon Musk bu planından vazgeçtiğini duyurdu.

Bu durum, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) harekete geçirdi. Komisyon, Elon Musk’ın gerçek olmayan ve yanlış yönlendirmelerinin “menkul kıymetler dolandırıcılığı” kapsamına girdiğini belirtti.

SEC’in yönetici ortağı Steven Peikin, üst düzey şirket yetkililerinin hissedarlara karşı önemli sorumluluklarının olduğunu ve bu noktadaki kişilerin “yenilikçi” olarak ünlü olmalarının bu sorumluluklardan kaçınma hakkını tanımadığını söyledi.

SEC, bu konuyla ilgili Elon Musk’a dava açtı. Eğer SEC bu davayı kazanırsa, Elon Musk bundan sonra ABD’deki halka arz edilmiş herhangi bir şirkette CEO pozisyonuna geçemeyecek. Buna Tesla da dahil.

Tesla’nın hisse değerleri bu davanın açılmasıyla birlikte %14 değer kaybetti. Bu süreçte şirketin pazar değeri 8 milyar dolar düştü.