Anasayfa Haber Windows 10 Ekim Güncellemesinin Kullanıcı Dosyalarını Sildiği İddia Ediliyor

Windows 10 Ekim Güncellemesinin Kullanıcı Dosyalarını Sildiği İddia Ediliyor

Yeni yayınlanan Windows 10 güncellemesinin önemli bir hatası olduğuna dair ciddi iddialar var.

Bazı kullanıcılar, geçtiğimiz günlerde yayınlanan Windows 10 1809 Ekim güncellemesinin dosyalarını sildiğini öne sürüyor. Silinen dosyaların Belgeler ve Resimler klasörlerinde yer aldığı söyleniyor.

Bu klasörlerdeki dosyaların güncelleme sonrasında kaybolmasının ardından kullanıcılar büyük tepki gösterdi. Bilgisayarda yaptıkları şeyin yalnızca Windows 10’u güncellemek olduğunu belirten kullanıcılar, pek çok Windows hatasında olduğu gibi kendi sorunlarıyla kendileri ilgilenmek durumunda kaldılar.

Bu kullanıcılar, henüz sağlam bir delil bulmamış olmalarına rağmen sorunun OneDrive’dan kaynaklı olduğunu tahmin ediyor. Bildiğiniz üzere Windows 10 1809 sürümüyle birlikte yeni bulut destekli depolama yönetimi özelliği geldi.

Bu yeni özellik, uzun süre kullanılmayan dosyaları OneDrive’a aktararak yerel depolama birimlerinden silinmesini sağlıyor. Güncellemeyle birlikte bu işlevin yanlış bir şekilde çalışmış ve dosyaları komple kaybetmiş olabileceği söyleniyor. Microsoft henüz konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.