Anasayfa Haber Realtek, Yeni Gigabit Ethernet Yongalarını Piyasaya Sürdü

Realtek, Yeni Gigabit Ethernet Yongalarını Piyasaya Sürdü

Realtek

Realtek tarafından geliştirilen yeni ethernet yongaları 2,5 Gbps bağlantı hızına ulaşabiliyor.

Her ne kadar kablosuz cihaz sayısı günden güne artıyor olsa da, kablolu ağ bağlantıları hala büyük önem taşıyor. Ağ içi dosya aktarımı gibi işlemleri doğrudan etkileyen kablolu bağlantı hızı, Realtek’in tanıtımını yaptığı yeni ürünleriyle biraz daha hızlanacak.

Piyasadaki pek çok anakart, entegre Gigabit Ethernet ile geliyor. Bu da 1 Gbps bağlantı hızı anlamına geliyor. Realtek, tüketici elektroniğini hedefleyen yeni kontrolcülerinin duyurusunu yaptı.

RTL8125 PCIe 2.0 x1 kontrolcüsü bilgisayarlar için tasarlanmış, RTL8156 USB 3.1 kontrolcüsü ise Dongle ve Docking Station gibi cihazlarda kullanılacak. RTL8226 kontrolcüsü ise yönlendirici ve Switch gibi ürünlerde kullanılacak.

Piyasada 10 Gbps destekli çeşitli ağ ürünleri bulunuyor. Fakat bu ürünler yüksek maliyetleri sebebiyle yalnızca veri merkezleri ve şirketlerde kullanılıyor. 2,5 Gbps destekli Realtek çözümleri, standart 1 Gbps çözümüne benzer bir maliyete sahip.

Realtek’in 2,5 Gbps destekli ethernet bağlantısını destekleyen ilk anakartlar piyasaya çıkmaya başladı. Önümüzdeki aylarda bu bağlantı hızı daha da yaygın hale gelecektir.

Yerel ağ bağlantı hızının artması, oyunlardaki gecikme sürelerini küçük miktarlarda düşürebilir. Dosya aktarım ve video akışı gibi işlemleri doğrudan etkileyen ethernet hızı, özellikle Steam’in Ev İçi Oyun Akışı hizmetinde büyük fayda sağlayacaktır.