Anasayfa Haber Microsoft, Oyun Akışı Hizmeti xCloud’u Duyurdu

Microsoft, Oyun Akışı Hizmeti xCloud’u Duyurdu

Microsoft’un xCloud beta testlerine 2019’da başlayacağı söyleniyor.

Bulut oyun akışı teknolojilerine pek çok şirketin ilgi gösterdiğini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Microsoft’un da bu teknolojiyle yakından ilgilendiği uzun bir süredir biliniyordu. Şirket, şimdi de Project xCloud adını verdiği bulut oyun akışı teknolojisiyle ilgili bazı bilgiler paylaştı.

Project xCloud, kullanıcıların her türlü platformda, tüm oyunları bulut üzerinden oynayabilmesini hedefliyor. Bu platformlara akıllı telefonlar ve tabletler de dahil.

Microsoft olabildiğince fazla oyunun bu projeye dahil edilebilmek için, geliştiricilerin uyarlama işlemlerini son derece kolay yapmasını sağlayacak. Şimdilik Microsoft Xbox ekibi tarafından test edilmekte olan Project xCloud’ın beta testleri 2019’da başlayacak.

Bu noktada tek sorun, bağlantı hızları, gecikme süreleri ve kotalar olacak. Gelecekte 5G teknolojisinin bağlantı hızı ve gecikme süresi konusunda ciddi iyileştirmeler getireceği umuluyor. Fakat operatörlerin internet kotası konusunda cimri davranması, xCloud gibi bulut oyun akışı teknolojilerinin güdük kalmasına sebep olabilir.