Anasayfa Haber Bülten İstanbul, Avrasya Ve Ortadoğu İş Liderlerinin Eğitim Merkezi Olacak

İstanbul, Avrasya Ve Ortadoğu İş Liderlerinin Eğitim Merkezi Olacak

Türkiye’nin ilk özel, bağımsız liderlik ve iş idaresi okulu 41 North Business School kapılarını açıyor.

Türkiye’nin ilk özel, bağımsız liderlik ve iş idaresi okulu 41 North Business School, 11 Ekim 2018 Perşembe günü Ferko Signature binasında yapılan basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Dünyanın en iyi inovasyon ve teknoloji okulları ve kurumları ile akademik iş ortaklıkları kuran 41 North Business School, hem Türkiye hem de komşu ülkelerden yöneticilere diploma ve yönetici gelişim programları sunacak.

Eğitimler sonunda, Avrupa’nın en iyi iş idaresi okullarından Grenoble Ecole de Management (GEM)’ın uluslararası geçerliliği olan DBA ve Executive MBA diplomalarını, Almanya’nın en iyi inovasyon ve teknoloji okulu The European School of Management and Technology (ESMT Berlin) ve dünyanın en iyi liderlik eğitim kurumu Center for Creative Leadership (CCL)’ın sertifikaları verilecek.

Eğitimler aralık ayında, cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına destek vermek amacıyla, Türkiye’deki ihtiyaçlar gözetilerek tasarlanan Kadın Liderlik Programı ile başlayacak. Müfredatta ayrıca ESMT Berlin ile birlikte sunulacak Kurumsal Girişimcilik, Inovasyon, Data, Teknoloji Platformları, Yapay Zekâ, Nesnelerin Interneti ve Blockchain gibi teknoloji ve inovasyon yönetimi odaklı eğitimler ile CCL tarafından tüm dünyada sunulan uluslararası düzeyde saygın Lead for Success liderlik eğitimleri yer alıyor. Executive MBA 2019 Haziran ayında; üst düzey yönetici, danışman veya öğretim üyelerine yönelik DBA programı ise 2019 Kasım ayında başlayacak.

41 North Business School’da verilecek eğitimler ‘Diploma Programları’ ve ‘Yönetici Gelişim Programları’ olmak üzere iki başlık altında toplanıyor:

1. Diploma Programları: Bu bölüm altında yer alan programlar Grenoble Ecole de Managament (GEM) tarafından verilecek olup, programları başarıyla tamamlayan katılımcılar GEM tarafından verilen ve uluslararası geçerliliği olan, üçlü akreditasyona sahip DBA ve Executive MBA diplomalarına sahip olacak.

a. Doctorate of Business Administration (DBA): İş idaresi konusunda araştırma ağırlıklı ve dört yıl boyunca yarı zamanlı olarak süren tasarlanan doktora programı iş idaresi, yöneticilik veya çok benzer bir dalda yüksek lisans diploması olup, en az beş yıl idarecilik ve/veya danışmanlık ve/veya yüksek okul seviyesinde öğretim üyeliği yapmış kişileri hedefliyor.

b. Executive MBA Programı: Yönetici sıfatıyla en az beş yıl deneyimi olup, değişen iş dünyası koşullarına göre kendisini yenileme ihtiyacını hisseden profesyoneller için tasarlandı.

2. Yönetici Gelişim Programları: Bu bölümde sunulan programlar ‘Liderlik’ ve ‘Strateji ve Teknoloji Yönetimi’ olmak üzere iki başlık altında toplanıyor:

a. Liderlik:

  • Lead for Success: CCL tarafından tüm dünyada sunulan lisanslı programlarından biri Lead for Success uluslararası düzeyde saygınlığı olan bir liderlik programı. Bu program 41 North Business School’un tecrübeli eğitmen kadrosu tarafından Türkçe olarak verilecek.
  • Kadın Liderlik Programı: Cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına destek vermek amacıyla 41 North Business School’un akademik ve iş dünyasının liderlerinden oluşan deneyimli kadrosu tarafından tasarlanan Kadın Liderlik Programı Türkiye’deki ihtiyaçlar gözetilerek hazırlandı.

b. Strateji ve Teknoloji Yönetimi: Bu bölümde yer alan ‘Digital Excellence Post Graduate Certificate Programs’ başlıklı eğitimler 41 North Business School ve ESMT Berlin ile birlikte hazırlandı. 6 modülden oluşan programda, Kurumsal Girişimcilik, Inovasyon, Big Data, Teknoloji Platformları, Yapay Zekâ, Nesnelerin İnterneti ve Blockchain gibi teknoloji yönetimi ve inovasyon yönetimi odaklı modüller yer alıyor. Eğitimler ESMT Berlin ve 41 North Business School’un uluslararası alanda tecrübeli eğitmen kadrosu tarafından verilecek. Bu kategoride ayrıca, şirketlerde daha inovatif bir kültür ve yaklaşım geliştirmeyi kolaylaştıracak, yeni iş modellerinin özgün olarak şirket içinden çıkmasına destek olacak ‘Innovation Games’ başlıklı workshop çalışmaları sunulacak.