Anasayfa Mobil Video: Huawei Mate 20 Pro Ön İnceleme

Video: Huawei Mate 20 Pro Ön İnceleme

Huawei Mate 20 Pro ve Mate 20 resmen tanıtıldı. Kirin 980 işlemci ile gelen, kamera sayısı artan Android telefonların teknik özellikleri yazımızda, ilk bakışta dikkatimizi çeken özellikleri ve ilk deneyimlerimizi ise videoda bulabilirsiniz…

Ekran

Mate 10 Pro’nun 5.9″ ekranına karşın boyut artıyor ve 6.39″ oluyor. Ekran çözünürlüğü de 3120 x 1440’a çıkartılmış. Cihaz bu ekran ve çözünürlük ile 19.5:9 ekran oranına ulaşıyor. OLED ekran aynı zamanda DCI-P3 HDR desteğine de sahip. Telefonun ekran gövde oranı ise %86.90.

Cihazın en önü hem de arkası kavisli bir tasarıma sahip. Hyper Optical Pattern adını verdiği bir teknoloji kullanan Huawei, cihazın parmak izine karşı da dayanıklı olduğunu belirtiyor.

Cihaz beş farklı renk seçeneği ile gelecek. Bunlar:

  • Pink Gold
  • Midnight Blue
  • Emerald Green
  • Twilight
  • Black

Huawei dayanıklılık konusunda da geliştirme yapmış. Mate 10 Pro’nun IP53 sertifikasına karşın Mate 20 Pro IP68 sertifikası ile geliyor. Bu da 2 metreye kadar yarım saat suya dayanıklı olduğu anlamına geliyor.

İşlemci

Cihaz 7nm Kirin 980 işlemci ile geliyor. Sekiz çekirdekli bu işlemci Android cihazlarda kullanılan ilk 7nm işlemci olma özelliğinde. Bunun avantajını da özellikle daha düşük güç tüketimi ile görmek mümkün olacak.

Çekirdeklerden ikisi 2.66 GHz hızında, iki tanesi 2.92 GHz, diğer dört çekirdek ise 2.86 GHz hızında çalışıyor.

Pil ve Kablosuz Şarj

Güç tüketimi demişken Mate 20 Pro’nun 4200 mAh kapasitede bir batarya ile geleceğini belirtelim. 40W hızlı kablosuz şarjı destekleyen cihazda şaşırtıcı yeni bir özellik daha var: Reverse Charge. Bu özellik ile Mate 20 Pro başka cihazları kablosuz olarak şarj edebiliyor. Cihazın kutusundan çıkan şarj aletinin 10V 4A olduğunu da belirtelim.

RAM ve Depolama

Bu işlemciye 6 GB RAM ve 128 GB depolama eşlik ediyor. Dileyen kullanıcılar NanoSD kart ile kapasiteyi artırabilir.

Huawei GPU performansını da %43 oranında artırmış. Enerji verimliliği ise %105 oranında iyileştirilmiş.

Ekran Altında Parmak İzi Okuyucu

Mate 20 Pro’da parmak izi okuyucu da ekran içine alınmış. Daha önce de bu özelliği sunan Android cihazlar oldu lakin Mate 20 Pro’da algılama hızı rakiplerine oranla %30 daha yüksek. Aynı zamanda 10 seviyede baskı algılayabiliyor.

Lazer Yüz Algılama

Cihazın en önemli özelliklerinden biri de lazer yüz algılama. İlk defa iPhone X ile hayatımıza giren bu özellik, artık Android cihazlara da gelmiş oldu. Lazer yüz algılama, kamera ile algılamadan daha güvenli ve daha hızlı çalışıyor.

Kamera

Kamera demişken Mate 20 Pro’da üç kamera olduğunu belirtelim. Bunlardan birisi 40MP f1.8 ana geniş kamera, diğeri OIS destekli 8MP f2.4 3x telefoto ve üçüncüsü de 20M f2.2 ultra geniş açı çekim yapabilen bir model. Macro çekim de yapabilen Mate 20 Pro ile nesneleri 2.5cm mesafeden fotoğraflamak mümkün.

Cihazın ana kamerası iPhone Xs Max ve Note 9’dan %25 daha büyük bir algılayıcıya sahip. Önde de 24MP bir selfie kamerası mevcut.

Yapay zeka algoritmasını da güncelleyen Huawei, Master AI 2.0’ı kullanıma sunuyor. Yapay zeka işlemcisi daha önce sunulan işlemcinin tek birimine karşılık iki birime sahip. Bu da kaba hatların ötesinde detaylı analize imkan tanıyan yapay zeka işlem gücünü sunuyor.

Android 9.0

Cihaz doğrudan Android 9.0 Pie işletim sistemi ile geliyor ve EMUI 9.0.0 arabirimini kullanıyor.

Kablosuz

Cihaz 4.5G LTE desteği ile geliyor ve 1.4Gbps hıza ulaşabiliyor. AC Wawe 2 destekli WiFi ise 1.733 Gbps hıza ulaşabiliyor.

Lansman Fotoğrafları: