Anasayfa Haber Bulut Tabanlı Adobe Premiere Rush Yayınlandı

Bulut Tabanlı Adobe Premiere Rush Yayınlandı

Adobe Premiere Rush sürümüyle mobil cihazlarda detaylı video düzenlemesi yapılabilecek.

Videoların ve animasyonlu GIF görüntülerinin sıklıkla kullanıldığı günümüzde, bu medyaları düzenlemek veya oluşturmak problem olabiliyor. Düşük performanslı bilgisayarlarda Adobe Premiere çalıştırmak ve video çıkışını almak uzun sürerken, kısıtlı işlem gücüne sahip akıllı telefonlarda yalnızca basit düzeltmeler yapılabiliyor. Adobe da bu problemin üstesinden gelmek için Premiere Rush hizmetini kullanıma açtığını duyurdu.

Bir süredir Project Rush olarak bilinen bu hizmette, kullanıcılar video düzenleme işlemlerini bulut üzerinden gerçekleştirebiliyor. Düzenlemenin bulut üzerinden yapılması da düşük performanslı cihazların bu handikaplarının ortadan kalkması anlamına geliyor. Haliyle detaylı düzenlemelerin akıllı telefonlar aracılığıyla bile yapılması mümkün oluyor.

Çeşitli şablonların, renklerin ve seslerin kullanılabildiği Premiere Rush, çıkış biçimini de paylaşılacağı sosyal ağa veya video platformuna göre de otomatik ayarlayabiliyor. Premiere Rush, çok sayıda platform üzerinde yayınlandı. PC, Mac ve iOS platformları için kullanılabilir halde olan hizmet, önümüzdeki yıl Android’e de gelecek. Adobe Rush’ın Türkiye’deki fiyatı ayda 58,5 TL’den başlıyor.