Anasayfa Haber Heroes Of The Storm’un Başındaki İsim Yeniden Değişti

Heroes Of The Storm’un Başındaki İsim Yeniden Değişti

Eski proje lideri Alan Dabiri, Heroes of the Storm ekibinden ayrıldığını açıkladı.

Blizzard’ın üvey evlat muamelesi gösterdiği MOBA oyunu Heroes of the Storm’un başındaki Alan Dabiri, ekipten ayrıldığını duyurdu. Dabiri bu duyurusunu Blizzard’ın forumları üzerinden gerçekleştirdi.

2 yıl önce bayrağı Dustin Browder’dan teslim alan Dabiri, HotS’ta bazı önemli değişiklikler yapmıştı. Öncelikle Heroes of the Storm 2.0’ı duyuran Dabiri, oyundaki kozmetik eşyalarının çeşitlenip, çok daha erişilebilir hale getirilmesini sağlamıştı. Ayrıca oyun içi kostüm etkinlikleri ve özel görevler gibi yenilikleri de getirmişti.

Dabiri’nin kararları, ekibin küçülmesine sebep oldu

Fakat Dabiri’nin bu hamlelerinin oyunun gelirine büyük zarar verdiği, dolayısıyla ekipteki çalışan sayısının ciddi oranda düşmesine sebep olduğu söyleniyor. Ekibin daralması da oyunun gelişiminin yavaşlaması anlamına geliyor.

Diğer taraftan Dustin Browder döneminde kısmen başarılı olan oyuncu eşleştirme sistemi, Dabiri’nin dönemi boyunca git gide daha kötü hale geldi. Yaklaşık 2 yıldır bu konuda şikayetler olmasına rağmen, hala Bronze oyuncuları bir şekilde Hero League (dereceli) modda Master veya Diamond oyuncularla eşleşebiliyor. Ya da düşük seviyedeki oyuncular, Master gibi hak etmedikleri sıralamalara ulaşabiliyorlar. Dabiri’nin yönetimindeki en büyük başarısızlığı da buydu.

Ayrıca oyuncu raporlama sisteminin yetersiz kalması, oyuna yeniden bağlanmanın dakikalar sürmesi ve oyuncu eşleştirme puanlarının (MMR) şeffaf yansıtılmaması gibi problemler de hala sürüyor.

Heroes of the Storm topluluğu, yönetimin değişmesi kararını yerinde bularak Alan Dabiri’ye başarılar diledi. Dabiri, Blizzard’dan ayrılmıyor, şirket içinde başka bir maceraya atılacak.

Dabiri, verdiği mesajda yerini Kaéo Milker’a bıraktığına işaret etti. Fakat bunun için resmi bir açıklama yapılmadı. Yeni proje liderinin kim olacağı henüz kesin olarak bilinmiyor.