Anasayfa Haber Microsoft Kurucu Ortağı Paul Allen Vefat Etti

Microsoft Kurucu Ortağı Paul Allen Vefat Etti

Microsoft’un kurucu ortağı Paul Allen, 65 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Bill Gates ile birlikte Microsoft’u kuran Paul Allen, kanser sebebiyle geçtiğimiz gün vefat etti. Girişimciliği, vizyonerliği ve yardım severliğiyle bilinen Paul Allen’ın çeşitli yerlere 2,5 milyar dolardan fazla bağış yaptığı biliniyor.

Microsoft’u Gates’le birlikte 1975 yılında kuran Allen, 1982 yılında Hodgkin lenfoma kanseri teşhisi ve radyoterapi sebebiyle Microsoft’tan ayrılmıştı. 2009’da ise Hodgkin dışı lenfoma ile karşılaştı. Bunu da atlatan Allen, 1 Ekim’de Hodgkin dışı lenfomaya tekrar yakalandığını duyurdu.

Allen, Microsoft’taki hissesi sebebiyle dünyanın en zengin 42. kişisi durumuna geldi. Bu parayla çocukluğunun geçtiği Seattle’da pek çok projeye imza attı. Spor, sanat ve eğitim dallarındaki bağışlarının ve yatırımlarının yönetilmesi için Vulcan adında bir şirket kurdu.

Bill Gates, “Paul gerçek bir partner ve arkadaştı. O olmasa kişisel bilgisayarlar olmazdı. Bilgisini ve merhametini Seattle’daki ve dünyadaki insanların hayatlarını iyileştirmek ve toplulukları güçlendirmeye adadı. Şu sözü söylemeyi severdi: ‘Eğer bunun iyilik olma ihtimali varsa yapmalıyız’. O, böyle biriydi” dedi.