Anasayfa Haber Samsung, Telefonda Ön Kamerayı Ekran Arkasına Yerleştirecek

Samsung, Telefonda Ön Kamerayı Ekran Arkasına Yerleştirecek

Samsung’un yeni teknolojisi telefon ekranlarındaki çentik kavramının ortadan kalkmasına sebep olabilir.

Günümüz akıllı telefonlarının ön panellerinde hoparlör, yakınlık algılayıcısı ve ön kamera gibi bileşenlerin yerleştirilmesi amacıyla “çentik” olarak adlandırılan bölümler bulunuyor. Çentikli tasarımlar her telefon kullanıcısının hoşuna gitmiyor. Samsung ise şimdilik telefonlarında çentiğe yer vermeyen markalar arasında bulunuyor. Bunun yerine ön yüzeyin üst kısmını tamamen bu bileşenlere ayırıyor.

Samsung’un kapalı bir toplantısından çekilen gizli bir fotoğrafta, şirketin ekran arkasına gizlemeyi planladığı teknolojiler görüldü. Bunlardan en bilinen, Huawei Mate 20 Pro’da da bulunan ekran içi parmak okuma sensörü. Titreşim ve hoparlörlerin de gösterildiği sunum sayfasındaki en dikkat çekici teknoloji ise kamera.

Samsung, kamerayı bir şekilde AMOLED ekranın iç kısmına gizlemeyi planlıyor. Bunun yapılabilmesi için AMOLED ekranın piksellerinin istendiği takdirde saydam hale gelebilmesi gerekiyor. Görüşe göre Samsung bunu bir şekilde başarmış.

AMOLED panelin arkasına gizlenecek kameraların nasıl performans sergileyeceği merak konusu. Mesela ekrandan yansıyacak ışığın kamera performansını etkilemesi nasıl önlenecek? Eğer Samsung bu yenilikleri bir sonraki Galaxy S10 modeline yetiştirebilirse, bu gibi soruların cevabını öğrenebileceğiz.