Anasayfa Haber Apple, GrayKey Cihazına Karşı Önlem Aldı

Apple, GrayKey Cihazına Karşı Önlem Aldı

Artık iPhone güvenliğini aşmak için GrayKey cihazı kullanılamayacak.

Geçtiğimiz yıl işlenen bir suç sonrasında ABD polisi suçlunun kilitli olan iPhone telefonundaki bilgilere erişme talebini Apple’a iletmişti. Apple ise bu talebi reddetmişti. Bu olaydan bir süre sonra da GrayKey adındaki cihaz ortaya çıkmıştı. Bu cihaz, iPhone’un güvenlik kilidini aşarak bilgileri aktarmaya olanak sağlıyor.

Oldukça yüksek meblağlarla satılan GrayKey cihazı, polis tarafından da kullanmaya başlamıştı. Apple ise buna önlem olarak USB engelleme modunu yayınlamıştı. Bu mod, kilitlenen iPhone’un Lightning bağlantısının kısa süre içinde otomatik olarak yalnızca şarj alacak hale gelmesini sağlıyordu. Fakat GrayKey’i geliştirenler bunu da aşmayı başardı.

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan iOS 12 ise bu güvenlik açığının da üstesinden geliyor. Söylenene göre GrayKey ile iOS 12 cihazlardan yalnızca şifrelenmemiş dosyalar ve metadata bilgileri alınabiliyor. Bu dosyalarda da dosya boyutları ve klasör yapıları gibi, telefonu kırmaya çalışacak kişinin pek işine yaramayacak bilgiler kaydediliyor.