Anasayfa Haber Apple, Yeni iPad Pro Modellerini Tanıttı

Apple, Yeni iPad Pro Modellerini Tanıttı

Apple tarafından tanıtılan yeni iPad tabletler, yenilenen tasarımlarıyla dikkat çekiyor.

Apple düzenlediği etkinlikte yeni iPad Pro modellerini tanıttı. 11 ve 12,9 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutu seçeneği bulunan yeni iPad Pro tabletlerin tasarımları da yenilenmiş.

iPad Pro’nun kenar kısımları eskisine göre daha düz bir hale getirilmiş. Bununla birlikte köşeler de yuvarlanmış. Çerçevesi incelen iPad Pro’lar, böylece iPhone 5’i andıran bir görünüme sahip olmuş. Tabletlerin kalınlığı ise 5,9 milimetre.

Yeni iPad Pro’larda 7 nanometre teknolojisiyle üretilen A12X Bionic işlemcisini kullanılıyor. A12X Bionic, Apple’ın ilk 8 çekirdekli mobil işlemcisi. 4 tane yüksek performans ve 4 tane güç tasarruflu çekirdeği bulunan işlemcinin her çekirdeğinin, geçmiş iPad’lerde kullanılana göre %35 daha hızlı olduğu söyleniyor.

iPad Pro’nun 7 çekirdekli GPU’su ise bir önceki iPad modellerinden 2 kat daha hızlı. Bu GPU’nun performansının Xbox One S konsolunun GPU’suyla aynı seviyede olduğu söyleniyor. Ayrıca yapay zeka biriminin de bir önceki nesle göre 10 kat daha hızlanarak, saniyede 5 trilyon işlem yapabilecek güce ulaştığı belirtiliyor.

Yeni iPad Pro’ modellerinde Lightning bağlantısı yerini USB Type-C’ye bırakmış. Bu sayede daha yaygın olan şarj kabloları kullanılabilecek ve 5K’ya kadar çözünürlükte görüntü aktarılabilecek.

11 inçlik model 799 dolar, 12,9 inçlik model ise 999 dolardan başlayan fiyat etiketlerine sahip. Bu fiyatlar, 64 GB depolama alanına ve yalnızca WiFi desteği bulunan modellere ait. LTE desteği ve daha yüksek depolama alanları seçmek fiyatları artırıyor.