Anasayfa Haber WarCraft 3 Reforged Resmen Duyuruldu

WarCraft 3 Reforged Resmen Duyuruldu

Blizzard, Blizzcon 2018 etkinliğinde WarCraft 3’ün yenilendiğini duyurdu.

WarCraft 3 için yeni güncellemeler çıkaran Blizzard, Blizzcon 2018’de bu ilginin sebebinin resmen açıkladı. WarCraft 3’ün remastered sürümü geliştiriliyor.

Aldığı güncellemelerle günden güne eski popülerliğine daha da yaklaşan WarCraft 3’ün remastered sürümünün adı “Reforged” olacak. WC3 Reforged, tüm oyunu çok daha modern bir hale getiriyor.

WC3 Reforged ile oyundaki tüm modeller yenileniyor. Buna çevre grafikleri dahil. Arayüz daha küçük bir hale getirilirken, oyuncuya daha fazla görüş alanı sağlanıyor.

Oyunun grafik kalitesinin Heroes of the Storm kalitesine ulaştığını, hatta belki de geçtiğini söylemek mümkün. Gölgelendirme efektleri geliştirilirken, karakter modellerinin çok detaylı hale getirildiğini görüyoruz. Bu değişikliklerle birlikte WarCraft 3’ün çizgi film havası yerini gerçekçi bir görünüme bırakmış.

Tanıtım sonrasında ünlü yayıncı Grubby’nin yaptığı röportajda, Reforged sürümünün StarCraft 2 değil, WarCraft 3 motorunda geliştirildiği belirtildi. 16 yıllık grafik motorunun modifiye edilerek bu seviyeye getirilebilmesi bir hayli şaşırtıcı.

Eski harita modlarıyla uyumlu

Oyunun WarCraft 3 motorunda çalışacak olması, mod geliştiricilere de büyük fayda sağlayacak. WarCraft 3 için geliştirilen haritalar, Reforged sürümünde de çalışacak. Ayrıca oyunun harita geliştirme aracı World Edit güncellenecek. Orta vadede yepyeni bir Dota veya Footmen Frenzy haritasıyla karşılaşmamız mümkün.

WarCraft 3 Reforged, hem Reign of Chaos, hem de The Frozen Throne paketlerini kapsayacak. Her iki paketteki görevler (Founding of Durotar dahil), ufak değişikliklerle güncellenecek.

Görevlerde bol bol karşılaştığımız ara sahneler, ekstra animasyonlarla iyileştirilecek. Ayrıca oyunun CGI videoları da yeniden yapılacak. Özellikle Arthas’ın King Terenas’ı öldürdüğü ve Helm of Domination’ı taktığı sahneleri yeni haliyle görmek güzel olacak.

WarCraft ekibi yıllar önce Arthas – Illidan dövüşünü CGI yerine oyun içi grafiklerle yaptıkları için pişman olduklarını dile getirmişti. Bakalım Reforged sürümünde bu hatalarını düzeltecekler mi.

WarCraft 3 Reforged, güncel oyunlardaki pek çok teknik özelliği içerecek. WarCraft 3’ün en can sıkıcı noktalarından biri olan tuş atamaları, Reforged ile kolaylaştırılacak.

Battle.net entegrasyonuyla multiplayer oynamak daha kolay hale gelecek. Hile koruması artırılacak, gecikme değerleri düşürülecek. Ayrıca güncel bilgisayar donanımlarını daha verimli kullanabilecek.

Kahraman kostümleri geliyor

Reforged ile birlikte oyun StarCraft 2’deki gibi çeşitli mikro alış veriş seçenekleri eklenecek. Bu konuda henüz detaylı bir bilgi yok. İlk duyurulan şey, Archmage kahramanının Jaina Proudmoore kostümüyle oynanabileceği oldu. Muhtemelen daha farklı alanlarda da kozmetik alış verişlerine izin verilecektir.

Konuşmaların yeniden seslendirileceği belirtilirken, oyunculara eski sesleri kullanma seçeneği de sunulacak. Özellikle eski kılıç – kalkan vuruş seslerinin yeni grafiklere yakışmadığını söyleyebiliriz. Yine de seçim oyunculara bırakılacak.

WarCraft 3 Reforged’un 2019’da piyasaya çıkacağı duyuruldu. Standart sürüm 30 dolar, Spoils of War adındaki dijital ekstralarla gelen sürümü ise 40 dolardan ön siparişe açıldı.

RTS dünyası son dönemde hareketli

Anlaşılan o ki önümüzdeki yıllarda RTS türü yeniden popüler olacak. WarCraft 3 Reforged’un yayınlanmasıyla efsane RTS oyunlarının neredeyse tamamı geri dönmüş olacak. Electronic Arts da C&C serisi için yenileme çalışmalarına başladığını duyurmuştu. Age of Empires 2 HD ise büyük başarı yakalamıştı. Geçtiğimiz aylarda Blizzard, orijinal StarCraft’ı yenilemişti.

RTS türünün yalnızca eski oyunlara bağlı kalması ise düşündürücü. Yukarıda bahsettiklerimizden sonra çıkan oyunlar, bir türlü atalarının başarısını elde edemedi. Oyuncular RTS türünde eski oyunları tercih etti. Umuyoruz büyük oyun yapımcıları bu durumu iyi analiz ederek yeni RTS’lerle karşımıza çıkarlar.