Anasayfa Haber FlexPai, Katlanabilir Ekranlı İlk Telefon Olabilir

FlexPai, Katlanabilir Ekranlı İlk Telefon Olabilir

FlexPai, katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar konusunda pek de başarılı bir örnek olmayabilir.

Katlanabilir ve bükülebilir OLED panel teknolojisinin geliştirilmesinin üzerinden yıllar geçmesine rağmen, hala piyasaya bu işlevi hakkıyla kullanan bir akıllı telefon sürülmedi. Yakın bir tarihte Samsung’un katlanabilir telefonunu tanıtması beklenirken, FlexPai isimli yeni bir telefon ortaya çıktı.

Akıllı telefondan ziyade tableti andıran FlexPai, katlandığında tek yüzeyinde 7,8 inçlik bir ekran tecrübesi sağlıyor. Hali hazırda 7,6 milimetre kalınlığa sahip olan FlexPai, katlandığında elde tutulması oldukça güç bir şekle bürünüyor. Telefon tam anlamıyla katlanamadığı için son derece kalın bir hal alıyor.

Telefonda Water OS adı verilen bir işletim sistemi bulunuyor. Water OS’in modifiye edilmiş bir Android sürümü mü, yoksa tamamen ayrı bir işletim sistemi mi olduğu net değil.

1.300 dolar fiyat etiketiyle piyasaya çıkacak olan FlexPai’nin kesin çıkış tarihi ise henüz belirsiz. Hem fiyat, hem de tasarım açısından bakıldığında, bu cihazın başarılı olma ihtimali tartışmaya açık görünüyor. Bakalım Samsung nasıl bir katlanabilir telefon tasarımıyla karşımıza çıkacak.

https://www.youtube.com/watch?v=ZjdGhHLQIH4