Anasayfa Haber Tesla Otomobiller Uzaktan Kontrol Edilebilecek

Tesla Otomobiller Uzaktan Kontrol Edilebilecek

Tesla otomobillerin yeni “çağırma” özelliğine, uzaktan elle kumanda desteği eklenecek.

Otomatik pilot özellikleriyle dikkat çeken Tesla otomobiller için yeni “Summon” (çağırma) özelliği duyuruldu. Bu özellik sayesinde araç, cep telefonunun bulunduğu konuma çağrılabilecek. Sürücü istediği takdirde Summon tuşunu basılı tutarak Tesla’nın evcil hayvan gibi yanında gelmesini sağlayabilecek.

Geliştirilmiş çağırma özelliğinin en dikkat çekici yanı ise cep telefonu üzerinden tam kontrol yapılabilecek olması. Elon Musk paylaştığı tweet’te, araçların uzaktan kumandalı oyuncak arabalar gibi kontrol edilmesine imkan sağlanacağını söyledi.

Musk, bunun yapılabilmesi için otomobilin, telefonun görüş alanında olması gerektiğini de sözlerine ekledi. Sonrasında yaptığı açıklamada menzil kısıtlamasının yalnızca güvenlik amacıyla uygulandığını belirtti.

Geliştirilmiş Summon özelliğinin önümüzdeki birkaç ay içinde bir güncellemeyle yayınlanacağı söyleniyor. Tesla otomobiller de tıpkı modern telefon ya da bilgisayarlar gibi internet üzerinden güncelleniyor. Bu sayede araçlara yeni özellikler kazandırılabiliyor.