Anasayfa Haber Yeni iPad Pro, Neredeyse MacBook Pro Kadar Güçlü

Yeni iPad Pro, Neredeyse MacBook Pro Kadar Güçlü

Apple’ın yeni iPad Pro tabletinin Geekbench puanları oldukça yüksek.

Apple, geçtiğimiz günlerde tanıttığı iPad Pro 2018’in A12X işlemcisi için “Xbox One S işlemcisi ile eşdeğer güçte” sözlerini sarf etmişti. Pek çok şirket bu tip tanıtımlarda abartılı sözler kullanmayı sever. Dolayısıyla gerçek test sonuçları gelene kadar beklemek gerekiyor.

Apple, yeni iPad Pro’da ilk defa 8 çekirdekli bir işlemciye yer veriyor. A12X’in Geekbench sonuçları ise son derece yüksek. Tek çekirdek testinden 5.030 puan alan işlemci, çok çekirdekte 17.995 puana ulaşmayı başardı.

MacBook Pro’da Intel’in en üst seviye dizüstü bilgisayar işlemcisi Core i9-8950HK bulunuyor. Bu işlemci Intel tarafından “oyun işlemcisi” olarak tanıtılıyor, 6 çekirdek ve HyperThreading gibi üst seviye özelliklere sahip. İşlemci turbo modunda 4,8 GHz hıza ulaşabiliyor. Bu işlemciyle donatılmış olan MacBook Pro’nun Geekbench sonuçları ise sırasıyla 5.419 ve 21.251.

Çok daha dar bir alana sığdırılan ve soğutma açısından büyük dezavantajı bulunan iPad Pro’nun MacBook Pro performansına yaklaşması dikkat çekici. Hal böyleyken Apple’ın işlemcilerini kendi içinde geliştirmek istemesine çok da şaşırmamalı.