Anasayfa Haber Google, Chrome 71 İle Kural Dışı Reklamları Engelleyecek

Google, Chrome 71 İle Kural Dışı Reklamları Engelleyecek

Google tarafından Chrome tarayıcısı üzerinden uygulanacak engellemeler, Aralık ayından itibaren geçerli olacak.

İnternet üzerinde ücretsiz içerik sağlayan sitelerin başlıca gelir kaynağı olan reklamlar, bazıları tarafından kötüye kullanılabiliyor. Ekranın tamamını kaplayan, bir anda sesli çalışmaya başlayan, kapatılması mümkün olmayan veya kapatmaya çalışınca yeni pencereler açan reklamlar, kullanıcıların hayatını zorlaştırıyor.

Bazı sitelerin bu tarz reklamlar göstermekte ısrar etmesi, reklamı düzgün bir şekilde sunan ve buradan gelir elde etmeye çalışan sitelerin de zarar etmesine sebep oluyor. Tabii reklamların engellenmesi sadece siteleri değil, Google’ın gelirini de baltalıyor. Şirketin en büyük kazanç kapısı internet reklam pazarı.

Google, bu gidişatı engellemek amacıyla bir süredir çalışmalar yapıyor. Siteleri uzun zaman önce çeşitli reklam gösterim kurallarıyla ilgili uyaran şirket, şimdi gerekli yaptırımları uygulamaya hazırlanıyor.

Google’ın uyarılarına kulak asmayan sitelerin tüm reklamları, Aralık ayından itibaren Chrome 71 sürümü ile engellenecek. Bu süreçte reklamın dozunu kaçırdığının farkında olmayan şirketlere, politikalarını tekrar gözden geçirmeleri için vakit tanınmış olacak.