Anasayfa Haber Nokia 9 PureView Tasarım Çizimleri Sızdırıldı

Nokia 9 PureView Tasarım Çizimleri Sızdırıldı

Sızdırılan çizimlerden yeni Nokia 9 telefonun arka kısmında tam 5 tane kamera bulunduğu görülüyor.

Geçtiğimiz aylarda PureView lisansını yeniden Nokia markasıyla birleştiren HMD Global’ın kamera odaklı bir akıllı telefon geliştirmesi bekleniyordu. Bir süre önce de 5 kameralı bir Nokia akıllı telefonun prototipinin görüntüsü internete sızdırılmıştı.

Şimdi de bu telefonun, aksesuar geliştiricilere gönderilmesi için oluşturulan CAD çizimleri ortaya çıktı. Nokia 9 PureView adıyla anılması beklenen telefonun arkasındaki 5 kameraya ve 7 noktaya rağmen şık göründüğünü söylemek mümkün.

Ön tarafına baktığımızda, Nokia’nın günümüzdeki akıllı telefon ekranı trendine uymadığını görüyoruz. Her ne kadar telefonun ön yüzeyinin büyük kısmı ekranla kaplı olsa da, üst ve alt kısımlarda boşluklar bulunuyor. Tabii bu durumda çentiğe de gerek kalmıyor.

3.5 mm kulaklık bağlantısını göremediğimiz çizimlerde, telefonun Type-C arabirimini kullanacağı anlaşılıyor. İlginç bir şekilde telefonda deklanşör tuşu da bulunmuyor.

Bu görüntülerin herhangi bir kullanıcı tarafından, daha önce ortaya çıkan görüntüler baz alınarak hazırlanmış olabileceğini belirtelim. Bu yüzden resmi tanıtım yapılana kadar gerçeği bilmek mümkün olmayacak.