Anasayfa Haber Google, Katlanabilir Telefonlar İçin Hazırlanıyor

Google, Katlanabilir Telefonlar İçin Hazırlanıyor

Android’e katlanabilir ekranlı telefonlar için arayüz yenilikleri getirilecek.

Samsung kısa süre önce katlanabilir akıllı telefonu ile ilgili ilk bilgileri ve görüntüleri paylaşmıştı. Telefon şimdilik prototip olsa da, yakın gelecekte standart akıllı telefonların yerini alma potansiyeli bulunuyor. Google da bunun için Android işletim sistemini elden geçirmeye başladı.

Google’dan yapılan açıklamada, katlanabilir modellerin tamamen yeni bir form olduğu dile getirildi. Tabii bu da arayüzde çeşitli yenilikler yapılmasını gerektiriyor. Şirket, tasarladığı yeni katlanabilir telefon arayüzüyle ilgili bir animasyon paylaştı.

Animasyonda içe ve dışa doğru katlanan ekranlar görülüyor. İçe doğru katlanan ekranın gösterildiği sol tarafta, ekranın açılır açılmaz ekrandaki uygulamanın arka tarafa geçirildiği görülüyor. Dışa doğru katlanan ve yalnızca tek ekrana ihtiyaç duyulan modelde ise, ekranın çözünürlük değişikliğiyle kısa sürede biçim değiştirdiğini görüyoruz.

Katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar şimdilik geliştirilme sürecinde. Muhtemelen piyasaya sürülecek ilk modeller biraz hantal olacaktır. Fakat bir kaç nesilde katlanabilir telefonlar standart hale gelebilir. Bakalım tüketiciler bu yeniliğe nasıl tepki verecekler.