Anasayfa Haber AMD, Ray Tracing Teknolojisini Bekletecek

AMD, Ray Tracing Teknolojisini Bekletecek

AMD Radeon Technologies Group yetkilileri, Ray Tracing teknolojisiyle ilgili açıklama yaptı.

Nvidia, geçtiğimiz ay RTX 2000 serisi ekran kartlarını piyasaya sürdü. Şirket, kartın pazarlanmasında en çok Ray Tracing teknolojilerini ön plana çıkardı. Henüz bu teknolojiyi destekleyen herhangi bir oyun piyasaya çıkmamış olsa da, gelecek yeni nesil oyunlarda karşımıza çıkacak.

AMD’nin ise Ray Tracing konusunda nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyordu. Radeon Technologies Group Başkanı David Wang, bu konuda bir çalışma yapacaklarını, ancak şimdilik AMD Radeon Pro Render ürünlerine odaklanacaklarını açıkladı. Ray Tracing teknolojisini, tüm fiyat segmentlerindeki ekran kartlarında çalışır hale getirmeden tüketiciye sunmayacaklarını belirtti.

AMD’nin bu planı mantıklı görünüyor. Nvidia’nın kendi testleri, Ray Tracing’in performansa etkisinin çok büyük olduğunu gösteriyor. Ancak bu testler henüz bağımsız kullanıcılar tarafından yapılamadı.

RTX 2000 serisinin piyasaya çıkmasının üzerinden zaman geçmiş olmasına rağmen, bu teknolojiyi kullanan bir demo ya da oyun yayınlanmadı. RTX desteği ön plana çıkarılan Battlefield 5 bile bu desteğini sonraki bir güncellemeyle alacak.

Kısacası Ray Tracing teknolojisinin genel oyun performansına olan etkisi henüz kesin değil. Oyun yapımcılarının bu teknolojiye uzun vadede ne kadar destek vereceği de belirsiz. Bu durumda AMD’nin Ray Tracing desteği için bir süre daha beklemesi mantıklı olacaktır.