Anasayfa Haber WarCraft 1 Ve WarCraft 2, 3D Grafiklerle Yeniden Geliştirilecek

WarCraft 1 Ve WarCraft 2, 3D Grafiklerle Yeniden Geliştirilecek

Blizzard’dan WarCraft hakkında yeni haberler gelmeye devam ediyor.

Çıkışının üzerinden 16 yıl geçmiş olan WarCraft 3, yaklaşık son 1 senedir büyük bir hareketlilik yakaladı. Aldığı yeni yamalarla güncel sistemlerle büyük oranda uyumlu hale gelen WarCraft 3, 2019 yılında Reforged sürümüyle göze de hitap eder hale gelecek.

Birkaç yıl önce duyurulan ve WarCraft 3’ü StarCraft 2 motorunda yeniden yaratmayı amaçlayan Armies of Azeroth adlı mod da Reforged sürümünün duyurulmasıyla iptal edilmişti. Mod geliştiriciler, takipçilerine nasıl bir projeye yönelmeleri istediklerini sormuştu. Bu anketin tamamlanmasının ardından ekip, yeni projelerini açıkladı.

Armies of Azeroth geliştiricileri, WarCraft’ın geçmiş oyunlarından birine yöneleceklerini açıkladılar. WarCraft 1 ve 2, iki boyutlu grafikleri ve son 20 yılda hiç güncelleme almamış olmaları sebebiyle günümüzde oynamak için hiç uygun değiller.

Armies of Azeroth geliştiricileri, bu oyunları WarCraft 3: Reforged’u kullanarak yenileyecek. Böylece WarCraft hayranları, bu modları oynamak için StarCraft 2’yi yüklemek zorunda kalmayacak.

Ekibin çalışmalara ne zaman başlayacağı henüz belirsiz. Zira WarCraft 3: Reforged henüz piyasaya çıkmadı. Eğer Blizzard, World Edit: Reforged’u oyundan önce yayınlayabilirse, çalışmalar daha erken başlayabilir.