Anasayfa Haber Nvidia, Orta Seviye RTX Kartları Geciktirebilir

Nvidia, Orta Seviye RTX Kartları Geciktirebilir

Nvidia stoktaki GTX 1060 kartlar yüzünden 2019 planlarını geciktirebilir.

Nvidia, yeni nesil Turing grafik işlemcileriyle donatılan RTX 2000 serisi ekran kartlarını bir süre önce piyasaya sürmeye başlamıştı. İlk başta üst seviye RTX 2080 Ti ve RTX 2080 ekran kartlarını çıkaran şirket, kısa süre önce RTX 2070 modelini de resmen tanıttı.

Şirketin geçmişteki yeni model tanıtım takvimlerine bakıldığında, bu üst seviye kartların ardından orta ve alt fiyat seviyesindeki kartların da geleceğini görmek zor değil. Nitekim RTX 2060 ve RTX 2050 gibi modellerin de 2019 başından önce tanıtılacağı düşünülüyordu.

Ancak şirketin orta ve alt seviyedeki yeni RTX kartları piyasaya sürmesi hayli gecikebilir. Bir önceki nesil Pascal ailesinden işlemcilerle donatılmış olan GTX 1060 kartlardan halen stoklarda çok fazla olduğu bildiriliyor.

Bizzat Nvidia CEO’su Jen-Hsun Huang tarafından da doğrulanan bu durum, şirketin planlarını en azından 6 ay ötelemesine sebep olabilir. Nvidia’nın yeni alt ve orta seviye RTX kartları çıkarmadan önce, depolarındaki GTX 1060 kartları tüketmesi gerekecek.

Depolarda bu kadar fazla GTX 1060 yığılmasının ana sebebinin ise kripto-para madenciliğinin tahmin edilenden erken çökmesi olduğu ifade ediliyor. Kripto-para birimlerindeki hızlı değer kaybının madenciliği büyük oranda yavaşlatması, şirketin GTX 1060 satma planlarını da baltalamış.