Anasayfa Haber Playstation 5, 2020 Yılında Satışa Çıkabilir

Playstation 5, 2020 Yılında Satışa Çıkabilir

Sony’nin bir sonraki oyun konsolu hakkında yeni söylentiler dolaşıyor.

Sony’nin E3 2019 fuarına katılmayacağını duyurmasının ardından, şirketin nelerle meşgul olduğuna dair söylentiler yeniden çoğaldı. Bir sonraki nesil Playstation oyun konsolu hakkındaki yeni söylentiler de piyasaya yayıldı.

Sony’nin Playstation 5 konsolu üzerinde çalıştığı zaten biliniyor. Yeni söylentilere göre bu konsolda AMD’nin Ryzen tabanlı ve 8 çekirdekli bir işlemcisi kullanılacak. Grafik işlemcinin ise yine AMD tarafından geliştirilen Navi mimarisine sahip bir model olduğu, ancak PS5 için özel tasarlandığı iddia ediliyor.

Bu söylentiler daha öncekileri doğrular nitelikte, PS5 konsolunda AMD işlemci kullanılacağı ilk kez iddia edilmiyor. Ancak iddialar bununla sınırlı kalmıyor. PS5 geliştirici kitlerinin şimdiden yapımcılara dağıtıldığı da ifade ediliyor.

Sony’nin PS5 konsolunu 2019 ortalarına doğru resmen tanıtacağı da bir diğer yeni söylenti. Konsolun satışa çıkmasının ise 2020 yılının Mart ya da Kasım ayında gerçekleşeceği iddia ediliyor.

Konsolun çıkış fiyatının 500 dolar olacağı, yeni geliştirilen bazı oyunların da PS5 için özel çıkacağı söyleniyor. Bu oyunlar ise Death Stranding, The Last of Us Part 2 ve Ghost of Tsushima olabilir.

PS5 için yeni kontrol aygıtlarının da geliştirildiği, VR eldivenlerinin de bunlardan biri olduğu iddia ediliyor. Söylentilere göre Sony bu yeni konsolunda VR konusuna daha da önem verecek. Hatta konsolla birlikte daha da geliştirilmiş bir VR başlığının PSVR2 adıyla piyasaya sürüleceği ifade ediliyor.

Tabii tüm bunlar söylentiden öte geçemiyor, çünkü Sony bu konuda herhangi bir açıklama yapmıyor. Öte yandan 2019’a da çok fazla zaman kalmadı ve Sony’nin planları bu dönemde resmi açıklamalarla ortaya çıkmaya başlayacak.