Anasayfa Haber Yeni iPad Pro Çok Kolay Kırılıyor

Yeni iPad Pro Çok Kolay Kırılıyor

Çeşitli kullanıcı testleri, yeni iPad Pro tabletlerin yapısal olarak hayli zayıf olduğunu gösteriyor.

Telefon ve tablet gibi mobil cihazların daha hafif, daha ince olması kullanıcıların çok ilgisini çekiyor. Ancak taşımada ve kullanmada büyük rahatlık sağlasa da, dayanıklılık açısından ciddi sorun olabiliyor.

Apple geçmişte iPhone 6 modelinin çok kolay bükülmesi yüzünden hayli eleştiri almıştı. Ancak yeni çıkardıkları iPad Pro tabletlerde durum daha da vahim görünüyor. Pek çok kullanıcı bu yeni modellerin yapısal olarak çok zayıf olduğundan şikayetçiler.

İnternet üzerinde paylaşılan kullanıcı yorumlarına bakılacak olursa, yeni iPad Pro çok kolay bükülebiliyor, hatta kırılabiliyor. Bazı kullanıcılar sırt çantasında bir hafta taşıdıktan sonra iPad Pro tabletlerinin bükülmeye başladığını fark etmişler.

İşin daha da ilginç tarafı, bazı kullanıcılar yeni aldıkları tabletlerinin ambalajından eğrilmiş şekilde çıktığını iddia ediyor. Hatta Apple’ın değişim garantisine başvurup cihazı değiştirdiklerinde, yeni teslim edilen cihazın da ambalajından benzer şekilde kusurlu çıktığını söylüyorlar.

Yeni iPad Pro modellerini dayanıklılık testinden geçiren teknoloji editörlerinin de vardıkları sonuç pek parlak değil. Yeni modellerin ekranları çizilmeye karşı hayli dayanıklı olsa da, kasanın kendisi için aynısı şeyi söyleyemiyorlar.

JerryRigEverything adlı YouTube kanalında yayınlanan inceleme videosu da bunlara iyi bir örnek. Aşağıda izleyebileceğiniz videonun sonlarına doğru editörün iPad Pro’yu eliyle nasıl kırdığını görebilirsiniz.