Anasayfa Haber IBM Sunucu İşlemcilerini TSMC Üretecek

IBM Sunucu İşlemcilerini TSMC Üretecek

IBM, kurumsal işlemcileriyle Intel’e rakip olmaya hazırlanıyor.

İşlemci tarafında uzun bir süredir zirvede olan Intel’e, AMD’den sonra bir rakip daha geliyor. IBM, sunucu işlemcileri geliştireceğini açıkladı. Geliştirilecek işlemcilerin üretimini de TSMC üstlenecek.

Intel şu sıralar kurumsal işlemci pazarının %96’sını ele geçirmiş durumda. Fakat üretim teknolojisinde yaşadığı sıkıntıların bu payı düşüreceği tahmin ediliyor. Zira Intel, 10 nm teknolojisine ancak 2019’un sonlarında geçebileceğini duyurdu. Piyasadaki işlemcileri hala 14 nm üretimler.

TSMC ise çeşitli markalara 7 nm işlemcilerini çoktan teslim etti. 7 nanometre ile üretilen işlemciler, 14 nanometre ile üretilen işlemcilere göre hem güç tüketimi, hem performans, hem de ısı değerleri açısından çok daha avantajlı.

Intel’in gelirinin yaklaşık yarısını veri merkezi – sunucu çözümlerinden sağladığı biliniyor. Şirketin bu alanda kaybedeceği pay, gelirini ciddi şekilde etkileyecektir. IBM’in bu sektöre doğrudan 7 nanometre modellerle girme imkanının olması da bu olasılığı artırıyor.

Analistler, IBM’in “pahalı ama kaliteli” fiyat politikasının işlemcilere de taşınacağını söylüyor. Bu durumda az sayıda satılacak olmasından dolayı Intel’in pazar payını çok da fazla etkileyemeyebilir.