Anasayfa Haber iOS 12 Jailbreak Yakında Çıkacak

iOS 12 Jailbreak Yakında Çıkacak

Jailbreak yazılımcıları, iOS 12 üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Bir Jailbreak yazılımcısı, iPhone XS Max ve iOS 12’nin piyasaya çıkmasından çok kısa bir süre sonra işletim sistemini kırmayı başardığını söylemişti. Yazılımcı doğrudan iOS 12.0 sürümünü kırmıştı. Ancak ardından yayınlanan iOS 12.1 sürümünün çok sayıda geliştirme içeriyor olması, 12.0 Jailbreak sürümünün anlamsız hale gelmesine sebep oldu.

Jailbreak geliştiricileri iOS 12.1 sürümünü kıramayınca, pek çok iPhone kullanıcısı 12.0 sürümünün kırılmasını talep etti. Gelen büyük talep sebebiyle yazılımcılar 12.0 ve 12.0.1 sürümü üzerine çalışmaya başladıklarını duyurdular.

Geliştiriciler, cihazlarını Jailbreak ile kullanmayı planlayan ve iOS 12.1’i yüklemiş olan kullanıcılara acilen iOS 12.0.1’e geri downgrade etmeleri gerektiğini söyledi. Zira kısa süre içinde Apple’ın downgrade iznini çekebileceği tahmin ediliyor.

iOS 12.0.1 ve altındaki sürümleri kullanan kullanıcıların ise herhangi bir güncelleme yapmamaları ve o sürümde beklemeleri gerektiği belirtildi. iOS 12 Jailbreak’in kısa zamanda çıkacağı söylenirken, net bir tarih verilmedi.