Anasayfa Haber Yeni iPhone Modelleri Beklendiği Kadar Satmadı

Yeni iPhone Modelleri Beklendiği Kadar Satmadı

Apple’ın bazı iPhone modellerinde üretim miktarını düşürdüğü söyleniyor.

Geçtiğimiz ay piyasaya sürülen iPhone XS ve bu ay satışa sunulan iPhone XR modelleri Apple tarafından beklenen satış rakamlarına ulaşamadı. Bunun sonucunda şirketin, bu telefonların üretimini azalttığı iddia ediliyor.

Bu hamlede Çin pazarındaki talebin düşük olmasının da büyük payı olduğu söyleniyor. Ayrıca tedariklerde yaşanan çeşitli sıkıntılar da iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR modellerinin üretim miktarının düşürülmesine sebep olmuş.

Tedarikçiler ise bu konuda şikayetçi. Zira Apple ile çalışacakları için üretim kapasitesini artıran bazı tedarikçiler, Apple’ın bu tip hamleleri sonucunda büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliyorlar.

Çoğu tedarikçi, Apple’ın iptalleri sonucunda çeyrek kâr tahminlerini geriye çekmek zorunda kaldı. Hatta Foxconn’un bile ekstra mesai saatlerini azalttığı söyleniyor.

Tüm bu problemlere rağmen Apple’ın ortalama ürün fiyatlarının artması ve hizmetler bölümünün büyümesi sebebiyle başarılı bir 4. çeyrek çıkaracağı tahmin ediliyor. Ancak Apple için parça ve hizmet sağlayan tedarikçiler bu başarıdan fayda sağlamayacak.