Anasayfa Haber Çin Devleti Artan RAM Fiyatlarını Soruşturuyor

Çin Devleti Artan RAM Fiyatlarını Soruşturuyor

Son zamanlarda çok yükselen RAM fiyatları, Çin devletinin üreticileri soruşturmasına sebep oldu.

2018 yılı içinde hayli artan RAM fiyatları sadece ülkemizde değil, tüm dünya pazarlarında tepki çekiyor. Bu konuda farklı yorumlar yapılıyor. Bazılarına göre bu artışın sebebi üretim maliyetlerine dayanıyor.

Ancak bazı kaynaklara göre bu artışın gerçek sebebi, RAM üreticilerinin bilinçli çabaları. Çin devleti de bu iddialar üzerine bir süredir RAM üreticilerini mercek altına almış.

Çin tarafından yapılan soruşturmanın resmi sonuçları henüz açıklanmış değil. Ancak gelen ilk bilgiler, RAM üreticilerini suçlar nitelikte görünüyor.

Samsung, Micron ve Hynix başta olmak üzere, üreticilerin fiyatları bilerek yükselttiğine dair ciddi ipuçları olduğu iddia ediliyor. Söz konusu şirketlerin soruşturmayı engellemeye çalışmadıkları, hatta işbirliği yaptıkları da vurgulanıyor.

Her ne kadar henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, bu soruşturmanın sonuçlarının önümüzdeki aylarda ortaya çıkması bekleniyor. Çin devletinin RAM üreticilerini neyle suçlayacağı, masaya hangi delilleri koyacağı da yakında belli olacak.

Bazılarına göre bu soruşturma ve iddialar sağlam temellere dayanıyor. Ancak tüm bu hikayenin, yeni ticaret savaşlarında açılan farklı bir cephe olduğunu düşünenler de var.