Anasayfa Haber Nvidia’nın Adaptive Shading Teknolojisi Wolfenstein 2’ye Geldi

Nvidia’nın Adaptive Shading Teknolojisi Wolfenstein 2’ye Geldi

Wolfenstein 2, Adaptive Shading teknolojisinden faydalanan ilk oyun oluyor.

Nvidia’nın RTX ekran kartlarında en çok ön plana çıkardığı özellik Ray Tracing oldu. Fakat RTX serisinde daha farklı teknolojiler de bulunuyor. DLSS ve Adaptive Shading bu yeni teknolojilerden ikisi.

Adaptive Shading teknolojisi oyunlardaki gölgelendirme efektlerinin kullanılacağı bölgelerin haritasının çıkarıyor. Bu haritada hangi kısımların ne kadar gölgelendirmeye ihtiyaç duyacağına karar veriliyor. Verilen karara göre bölgedeki gölgelendirmeler orta veya düşük seviyede uygulanıyor.

Gölgelendirme efektlerinin yüksek ayarlarda çalışması, tüm bölgeler için GPU’nun yük altına girmesi anlamına geliyor. Fakat Adaptive Shading ile bazı bölgeler düşük, bazı bölgeler yüksek ayarlarda gölgelendiriliyor. Bu da GPU yükünün azalmasına ve performansın artmasına sebep oluyor.

Wolfenstein 2, Nvidia’nın bu teknolojisini destekleyecek ilk oyun oldu. Yayınlanan güncellemeyi indirmeniz halinde, RTX ekran kartınızla Adaptive Shading teknolojisinden faydalanabilirsiniz.

Adaptive Shading, DLSS ve Ray Tracing’in bir arada sunulduğu oyunlarda performansın ne seviyede olacağı ise merak ediliyor. Henüz bu teknolojilerin hepsini aynı anda destekleyen bir oyun bulunmuyor.