Anasayfa Haber Diablo 4 Hakkında Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

Diablo 4 Hakkında Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

Blizzard’ın aldığı bazı iptal kararlarından sonra bile Diablo 4’ü geliştirmeyi sürdürdüğü söyleniyor.

Kimliği gizli bazı Blizzard çalışanlarıyla yapılan röportajlarda, şirketin Diablo serisi üzerindeki çalışmalarıyla ilgili yeni bilgiler açığa çıktı. Çalışanlar, Blizzcon’da gösterilmesiyle büyük tepki toplayan Diablo Immortal’ın aslında yalnızca Çin pazarı için geliştirildiğini, sonradan fikir değişikliğiyle Blizzcon’da tüm dünyaya sergilendiğini söylediler.

Blizzard hayranı çok sayıda PC oyuncusunun izlemek için para ödeyerek geldiği etkinlikte Diablo serisinden yalnızca mobil oyunun tanıtılması, üstelik bu oyunun NetEase gibi bir farklı şirket tarafından geliştiriliyor olması hayranları çileden çıkarmıştı. Röportajda Blizzard’ın iptal edilen ve geliştirilmeye devam edilen diğer Diablo projeleri hakkında da bilgiler verildi.

İkinci ek paket iptal edildi

İlk çıktığı dönemde oldukça kötü bir oyun olan Diablo 3, sonrasında yayınlanan güncellemeler ve Reaper of Souls ek paketiyle hayranları memnun edecek hale getirilmişti. Söylenene göre RoS’u geliştiren ekip, hemen ardından ikinci ek paketi yapmaya koyulacaktı. Hayli kötü bir oyunu daha iyi seviyeye taşıyan ekip, ek paketin iptaliyle birlikte iş gücünün yarısını kaybetti.

Ek paketin iptalinden sonra “Team 3” adındaki ekipte kalan çalışanlar, Diablo 4’ün nasıl şekilleneceğini konuşmaya başladı. Hades Projesi olarak adlandırılan projede, Diablo 4’ün Dark Souls tarzında, 3. şahıs kamerasıyla oynanabilir oyun olarak yapılmasına karar verildi.

Aslında Diablo serisi böyle bir oyun tarzı için oldukça uygun. Karanlık ortamlar, zorlu boss’lar ve envanter avcılığı, güzel bir hikaye anlatımıyla da birleşebilirdi. 2014 – 2016 yılları arasında Team 3’ün ana projesinin adının Diablo 4’ten farklı olması gerektiğine karar verildi. Sonra bu proje de iptal edildi.

İzometrik kameralı Diablo 4 ile yola devam

Team 3’ün bir sonraki adımı ise sürmekte olan Fenris projesi. Fenris, izometrik kameralı Diablo 4’ü temsil ediyor. Röportaja dahil olan çalışanlar, Diablo 4’ün başarılı bir oyun olacağı konusunda umutlu. Oyunun direktörü Luis Barriga’nın vizyonunun oldukça güçlü olduğunu söyleyen sözcüler, şirkette pek çok kişinin Diablo 4 için heyecanlı olduğunu dile getirdiler.

Luis Barriga’nın Fenris’te, Diablo 3’te yapılan hataların yapılmaması için büyük çaba gösterdiği söyleniyor. Diablo 3’ün tepki toplayan sanatsal tasarımı, Diablo 4’te olmayacak. Diablo 4’ün tasarımları Diablo 2’nin modern hali gibi olacak. Oyuncuları aynı zamanda korkutmayı da amaçlayacak. Ayrıca oyuncuların toplanabileceği şehir merkezleri gibi alanlar da bulunacak. Bu da oyunun sosyal yönünü kuvvetlendirecek.

Diablo 4 için daha çok bekleyeceğiz

Diablo 4’ün geliştirme sürecinin henüz erken safhalarında olduğu söylenirken, en iyi ihtimalle 2020’de piyasaya çıkabileceği belirtildi. Tabii bu tahmin, herhangi bir aksama veya iptal olmaması durumunda geçerli. Diablo 4 için daha da fazla beklememiz gerekebilir.

Blizzcon 2018’den hemen sonra, etkinlikte aslında Diablo 4 fragmanı yayınlanacağı ama son anda iptal edildiği iddiaları ortaya atılmıştı. Çalışanların bir kısmı bu iddiayı doğrularken, bazıları ise Blizzcon’da Diablo 4’ü göstermeyi hiç düşünmediklerini dile getirdi.

Büyük problemlerin ardından Diablo 4’ün yapımının sürüyor olması sevindirici. Muhtemelen önümüzdeki yıl Blizzcon’da Diablo 4’ün ilk görüntülerini görebiliriz.