Anasayfa Haber ABD, Bitcoin İle Vergi Tahsil Edecek

ABD, Bitcoin İle Vergi Tahsil Edecek

ABD’nin Ohio eyaletinde Bitcoin ile vergi ödemesi yapmak artık mümkün.

Bir dönem büyük yükselişe geçen, sonra hızlı bir düşüş yaşayan Bitcoin kripto-para birimi, farklı alanlarda kullanılmaya başlıyor. ABD’nin Ohio eyaletinin yerel yönetimi, Bitcoin üzerinden vergi ödemelerini kabul etmeye başladıklarını duyurdu.

OhioCrypto.com adresine girip kayıt yaptıran işletmeler, bundan böyle 23 farklı vergiyi Bitcoin ile ödeyebilecek. Şirketlerin bu siteye kayıt yaptırmak için yalnızca vergi numarasını girmesi yeterli oluyor. Ödemeler, BitPay platformu üzerinden gerçekleşiyor.

Bitcoin vergi ödemeleri şimdilik yalnızca kurumları kapsıyor. Kişisel vergileri için henüz böyle bir hizmet bulunmuyor. Ayrıca diğer kriptopara birimleri de desteklenmiyor. Yönetim, gelecekte farklı para birimlerine de yer verileceğini söylüyor.

BitPay vergi ödemelerinden bir süre için işlem ücreti almayacak. Uygulama başladıktan 3 ay sonra ise %1’lik işlem ücreti uygulanmaya başlayacak. Kriptopara birimlerinin devlet tarafından kabul edilmesi çok da şaşırtıcı değil. Başta Japonya olmak üzere pek çok ülke, bir süredir bu konuda yasal düzenlemeler yapıyordu.