Anasayfa Haber Elon Musk, Mars Kolonisine Yerleşmeyi Düşünüyor

Elon Musk, Mars Kolonisine Yerleşmeyi Düşünüyor

Elon Musk, gelecekte şahsen Mars’a taşınma ihtimalinin hayli yüksek olduğunu düşünüyor.

Farklı fikirleri ve çıkışlarıyla yakından tanıdığımız Elon Musk, ortaya yine ilginç bir iddia sürdü. Elon Musk, bir röportajda %70 ihtimalle Mars’a gidip yerleşebileceğini düşündüğünü dile getirdi. Daha önceden de Mars’a taşınmakla ilgili çeşitli söylemlerde bulunan Musk, son dönemde yaşanan teknolojik gelişimlerin bu ihtimali %70’e çıkardığını belirtti. Ancak tek yönlü bir yolculuk olacağını da ekledi.

Yapılan röportajda kendisine Mars’ın gelecekte “Zenginler için kaçış yeri” olup olmayacağı soruldu. Musk, ise böyle olmayacağını, Mars’a ilk gidişlerde çok ciddi zorluklarla karşılaşılacağını söyledi. Oraya gitmeyi başaran kişilerin hayatta kalmak için mücadele vermesi gerekeceğini sözlerine ekledi.

Son dönemde Mars’a koloni kurma konusunda büyük gelişmeler yaşanıyor. Bunlardan en önemlisi ise Kızıl Gezegen’de roket yakıtı ve oksijen üretebilecek cihazların geliştirilmesi. Mars’ta yeterli su tabakasına ulaşılması halinde, bu cihazlar koloniciler için yaşamsal malzemeleri sağlayabilir. Elon Musk’ın Mars’a yerleşme ihtimalini %70’e çekmesindeki sebeplerden biri de bu gelişme olabilir.