Anasayfa Haber Rusya, Google’a Ceza Kesecek

Rusya, Google’a Ceza Kesecek

Yasaklı sitelerin arama sonuçlarından çıkarılmaması yüzünden Google’a ceza kesilecek.

Rusya, Google’a ceza kesmeye hazırlanıyor. Sebebi ise Rusya’da yasaklı olan bazı web sitelerinin, Google arama sonuçlarından çıkarılmaması. Rusya, Aralık ayında Google’a dava açacak ve karara bağlayacak.

Açılacak dava sonucunda Google’a verilecek cezanın 700.000 ruble olabileceği söyleniyor. Bu da yaklaşık 10.000 dolara denk geliyor. Cezanın Google gibi bir devi etkilemeyecek bir seviyede olması yüzünden, devletin daha ağır bir ceza kesebilmek için farklı yollar aradığı söyleniyor.

İddiaya göre Rusya, özellikle Facebook ve Google gibi dev şirketlere karşı, yıllık gelirin %1’ine varan miktarlarda ceza kesmeye imkan verecek yeni yasalar üzerine çalışıyor. Bu yeni düzenlemeler Google’ın 10.000 dolardan çok daha fazla ceza ödemesine sebep olacaktır.

Rusya yönetiminin son dönemde internet yasaklarını sıkılaştırdığı belirtiliyor. Yasaklı olan sitelerin aramalarda göstermenin bile suç olması da bunun bir ispatı. Diğer taraftan mesaj yazılımlarının da şifrelerinin devlete iletilmesi talep ediliyor. Şifreleri paylaşmayan yazılımların IP’leri engelleniyor.