Anasayfa Haber Facebook’a Kelime Yasaklama Özelliği Geliyor

Facebook’a Kelime Yasaklama Özelliği Geliyor

Facebook’un gelecek kelime yasaklama özelliğinin ilk görüntüleri ortaya çıktı.

Şirketlerin, kurumların veya yayınların sosyal medya kanallarındaki gönderilere gelen ilginç yorumlara denk gelmişsinizdir. Buralarda küfürlü, aşağılayıcı, hatta politik yorumlar da yapılabiliyor.

Bu tarz yorumları Facebook’un tamamen yasaklaması ise gerek dil farklılıkları, gerekse sayfa farklılıkları sebebiyle anlamsız olabilir. Mesela politik paylaşımlar yapılan bir sayfanın altına politik yorumların gelmesi normal.

Öte yandan mesela teknoloji gibi farklı konularla uğraşan yayınların gönderilerinin altında bu tip yorumların yer almaması yayıncı tarafından tercih edilebiliyor. Facebook da bu ayrımı sayfaların kendi içinde çözmesine imkan sağlayacak.

Sızdırılan ekran görüntülerinde, “bu kelimeleri yasakla” seçeneği bulunduğu görülüyor. Bu bölümde yalnızca belli kelimelerin değil, cümlelerin, ifadelerin ve hatta emojilerin de yasaklanabildiği görülüyor.

Bu filtrelere yakalanan yorumların sahiplerine ise herhangi bir bildirim gitmiyor. Yorumu atan kişinin yorumları, filtreye yakalansa bile, kendi ve arkadaşları tarafından görülebiliyor. Sayfadaki diğer kullanıcılar ise göremiyor.

Kelime filtreleme özelliğinin ilk etapta yalnızca kişisel zaman tünellerine geleceği söylense de, kısa sürede sayfaların da faydalanacağını tahmin ediyoruz. Özelliğin ne zaman aktif hale getirileceği ise henüz bilinmiyor.