Anasayfa ESET Hackerlar İngiliz Üniversitelerine Olta Atıyor

Hackerlar İngiliz Üniversitelerine Olta Atıyor

ESET, İngiltere’deki üniversitelere karşı yürütülen oltalama saldırılarına karşı eğitimcileri uyardı.

İngiltere’deki çeşitli üniversitelerde eğitim gören öğrencilere karşı yürütülen “phishing” saldırılarında, öğrencilere devlet bursu vadeden e-postaların kullanıldığına dikkat çekildi. ESET siber güvenlik uzmanı Jake Moore, bu sorunun temelinde eğitimdeki eksikliklerin yattığını vurguladı.

Farklı üniversitelerden öğrencilere gönderilen e-postalarda, devlet destekli siber güvenlik eğitim burslarının vadedildiği görülüyor. Öğrenciler bu postalardaki bağlantılara tıkladığında ise “oltalama” olarak bilinen “phishing” saldırılarına maruz kalıyorlar.

Jake Moore’a göre siber güvenlik alanındaki tehditlerin tamamen ortadan kaldırılması, insan faktörü yüzünden asla mümkün olmayabilir. Buna karşı eğitim sisteminde güncellemeler yapılmalı ve öğrencilere günlük hayatta karşılaşabilecekleri tehditler öğretilmeli.

Öte yandan üniversitelerin elektronik iletişim sistemlerinde de yapılması gereken çok güncelleme olduğunun altı da çiziliyor. Burada da en azından çift doğrulamalı sistemlere geçilmesi gerektiği vurgulanıyor. Bu sayede öğrenciler oltaya gelseler bile, üniversite sistemindeki şifrelerini hackerlara kaptırmaları çok daha zorlaşacaktır.

Makalenin orijinalini okumak için buradaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.