Anasayfa Haber Microsoft, Surface Cihazlarında AMD İşlemci Kullanabilir

Microsoft, Surface Cihazlarında AMD İşlemci Kullanabilir

Microsoft’un yeni gelecek Surface cihazlarında AMD işlemcilere de yer vereceği iddia ediliyor.

Brad Sams isimli bir teknoloji yazarı, piyasaya yeni sürdüğü Beneath A Surface isimli kitabında, Microsoft’un Surface cihazlarıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Sams’e göre Microsoft, Surface Hub 2’nin modüler yapısıyla Surface Studio’nun tasarımcılara yönelik özellikleri birleştirilecek.

Bu iki cihazın en iyi özelliklerinin bir araya geldiği model ise Surface Studio 3 olacak. Sams, bu cihazda işlemci, ekran kartı, RAM ve depolama birimi gibi tüm önemli bileşenlerin değiştirilebileceğini dile getiriyor. Modüler yapının geliştirilmesi zor olduğu için 2020 yılına kadar beklemek gerekeceğini söylüyor.

Sams’in iddialarına göre Surface Studio 2’nin beğenilen monitörü de 2020 yılında ayrı olarak satışa çıkacak. Şirketin aklındaki fiyatın ise 2.000 dolar olduğunu söylüyor. Fakat bu fiyatın piyasaya çıkana kadar aşağı çekileceğini tahmin ediliyor.

Gelecek yıl çıkacak olan Surface Pro ve Surface Laptop modellerinde ise USB Type-C’ye ve AMD Ryzen işlemcilere yer verileceği söyleniyor. İşlemcilerin 7 nanometre teknolojisiyle üretilecek olan yeni Ryzen serisinden olacağı belirtiliyor.

Sams’in son iddiası ise Project Andromeda’nın iptal edildiği yönünde. Project Andromeda, katlanabilir ekranlı bir akıllı telefonun geliştirilmesini hedefliyordu. Sams’e göre Microsoft, bu fikri daha büyük ekranlı bir cihaza aktarmaya karar verdi. Bu cihaz ise gelecek yılın sonunda, katlanabilir ekranlı Surface Tablet olarak piyasaya sürülecek.