Anasayfa Haber Innodisk, M.2 Slotunu Kullanan Ekran Kartını Duyurdu

Innodisk, M.2 Slotunu Kullanan Ekran Kartını Duyurdu

Innodisk tarafından geliştirilen yeni ekran kartı, 4K/30 Hz görüntü çıkışı sağlayabiliyor.

Yeni nesil SSD depolama birimleri için geliştirilen M.2 slotlarının işlevleri çeşitleniyor. Çoğunlukla SSD ve bellek ürünleri üreten Innodisk isimli bir şirket, bu slota uygun bir ekran kartı geliştirdiğini duyurdu.

M.2-2280 bağlantısını kullanan kart, gücünü SiliconMotion SM768 yongasından alıyor. Bellek miktarı hakkında bilgi verilmedi. Fakat 256 MB belleğinin olduğu tahmin ediliyor. 128 bit 2D görüntü işleyebilen SM768, çok sayıda video formatını destekliyor.

Kartın üstünde 3 tane çıkış slotu bulunuyor. Bu slotlara DVI-D, HDMI ve LVDS çıkışları takılabiliyor. Kartın en ilginç özelliği ise -40 ile +85 santigrat derece arasında çalışabiliyor olması. Bu sayede farklı uygulamalarda ekstra soğutucuya ihtiyaç duymadan kullanmak mümkün.

Kart, M.2 slotu üzerinden PCIe 2.0 x1/x2 bağlantısı üzerinden çalışabildiği gibi, USB 3.0 üzerinden de işlevini gerçekleştirebiliyor. 1.920×1.080 çözünürlükte 60 Hz, 4K’da ise 30 Hz yenileme oranlarını destekliyor.

Fiyatı henüz belli olmayan bu kartların hangi amaçlarla kullanılabileceği merak konusu. Oyun çalıştırmak için pek kullanılamayacağı açık. Çeşitli endüstriyel uygulamalar için bir çözüm olabilir.