Anasayfa Makale PS Vita İçin 3 Eğlenceli PSP/PS1 Oyunu

PS Vita İçin 3 Eğlenceli PSP/PS1 Oyunu

PS Vita mobil konsolunuzda Adrenaline aracılığıyla oynayabileceğiniz 3 eğlenceli PSP/PS1 oyununu bu yazımızda bulabilirsiniz.

PSVita, kendi oyun yelpazesinin yanı sıra PSP/PS1 oyunlarını da çalıştırabiliyor. Bunun için TheFlow tarafından geliştirilen Adrenaline ismindeki firmware’i kullanmanız gerekiyor. Bu bağlantıyı kullanarak firmware hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Şimdi bu üç eğlenceli oyunu inceleyelim.

Chrono Trigger (PS1)

Chrono Trigger, Square tarafından SNES için 1995 yılında geliştirilen, fakat daha sonra elden geçirilip PlayStation 1 için 1999 yılında piyasaya sürülen bir oyun. Bu RPG türündeki oyunda dünyanın Lavos tarafından enkaza dönüştürülmesini engellemeye çalışan macera tutkununu oynuyorsunuz. Lavos’u durdurmak için farklı zamanlar arasında yolculuk ediyorsunuz ve daha da güçleniyorsunuz. Bu yolculuk sırasında yeni karakterlerle karşılaşıp ekibinize katıyorsunuz.

Chrono Trigger, etkileyici bir hikayeye ve dünyaya sahip. Adrenaline aracılığıyla bu oyunu oynadığınız zaman, oyunun daha güzel gözükmesini sağlayacak ekran filtrelerine ve seviye kaydetme özelliğine sahip olacaksınız. Hikayede bazı kısımlarda takılmanız mümkün olabileceğinden, eğer internet erişiminiz olmayacaksa önceden bölüm talimatlarını indirmenizde fayda var.

God Of War: Ghost of Sparta (PSP)

The God Of War, artık klasikler arasına girmiş bir aksiyon oyunu. Bu oyunu PSVita üzerinde PSP’den daha keyifli şekilde oynayabilirsiniz. Eğer bu oyunu oynadıysanız, Vita için God Of War 1 ve 2’nin (PS2 oyunları) portu olan God of War Collection’u deneyebilirsiniz.

Burnout Legends (PSP)

Nefes kesen yarışlar, polis takipleri ve çarpışmaları seviyorsanız, Burnout Legends mutlaka oynamanız gereken oyunlar arasında. İlk olarak 2005 yılında piyasaya sürülen oyun iyi bir oynayış dinamiğine sahip.

Başlarda her yarışta birinci olamayacağınız için çok sayıda tekrar yapmanız gerekecek, ama ilerledikçe daha fazla arabaya sahip olacaksınız. Adrenaline’de yer alan gelişmiş AA filtresi sayesinde oyun grafikleri de daha iyi hale geliyor.