Anasayfa Haber Super Micro Anakartlarda Casus Yonga Çıkmadı

Super Micro Anakartlarda Casus Yonga Çıkmadı

Super Micro anakartlara yapılan denetimde, üzerlerinde casusluk amaçlı donanımların bulunup bulunmadığı kontrol edildi.

Geçtiğimiz Ekim ayında Bloomberg tarafından yapılan bir haberde, Super Micro’nun sunuculara yönelik geliştirdiği anakartlarda zararlı yongaların ortaya çıkarıldığı ileri sürmüştü. Haber sitesi, bu yongaların ABD şirketlerinin sunucularından gizli bir şekilde verilerin çalınmasını mümkün hale getirdiğini belirtmişti.

Çin gizli servisi tarafından gizlice yerleştirildiği iddia edilen bu özel yongaların pirinç tanesinden küçük olduğundan bahsedilmişti. Bu kartlarla donatılmış sunucuları kullanan Amerikan şirketlerinin siber saldırılara açık hale geldiği de haberdeki iddialar arasındaydı. Hatta bu şirketler arasında Apple ve Amazon’un da bulunduğu iddia edilmişti.

Bunun üzerine Super Micro, bağımsız bir şirkete söz konusu anakartları inceletti. Nardello & Co adlı şirket tarafından yapılan denetimde, Super Micro’nun anakartlarında iddia edildiği gibi veri çalmaya yönelik herhangi bir donanımın yer aldığına dair hiçbir ipucu bulunamadı.

Haberin ilk ortaya çıkmasıyla Super Micro hisseleri %40 değer kaybetmişti. Sonrasında biraz toparlamasına rağmen, şirketin hisse fiyatları Eylül ayına göre hala %20 civarında düşük seyrediyor. Super Micro’nun bu yüzden Bloomberg’e karşı herhangi bir yasal işlem başlatıp başlatmayacağı da merak konusu.