Anasayfa Haber Apple’a Ekran Çentiği Yüzünden Dava Açıldı

Apple’a Ekran Çentiği Yüzünden Dava Açıldı

Apple’a bir müşteri tarafından açılan davanın gerekçesi, yeni telefonlardaki ekran çentiği!

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü iPhone X modeliyle “telefonda çentik” kavramını hayatımıza sokan Apple, peşinden çok sayıda telefon üreticisini sürüklemişti. XS, XS Max ve XR modellerinin ilk resmi fotoğraflarında ise bu çentiklerin gösterilmediği dikkat çekmişti.

Bir müşteri, iPhone XS ve XS Max’in fotoğraflarını gördükten sonra ön siparişle telefonu satın aldı. Courtney Davis isimli müşteri, çentiğin fotoğraflarda saklanmış olduğunu ve kendisine gönderilen üründen bu sebepten dolayı memnun olmadığını ileri sürerek dava açtı. Davis, Apple’ın fotoğraflarının kandırıcı olduğunu düşünüyor.

Davis’in davasında Apple’ın çözünürlük konusunda da hile yaptığını iddia ediyor. iPhone XS Max’in ekranı, 2.688×1.242 piksel olarak belirtiliyor. Fakat bu çözünürlük, gerek çentik gerekse yuvarlanmış köşeler sebebiyle doğruyu yansıtmıyor. Yani iPhone XS Max’in ekranında Apple’ın belirttiğinden daha az sayıda piksel bulunuyor.

Apple henüz davayla ilgili bir açıklama yapmış değil. Apple, ürünün beğenilmemesi durumunda %100 para iadesi garantisi veriyor. Cihazın satın alındığını ispatlayan bir belge ile Apple mağazalarına gitmek yeterli. Davis’in amacının daha çok Apple’dan para koparmak olduğu düşünülüyor.