Anasayfa Haber Android Telefonlar, 3D Yüz Modelleriyle Kandırılabiliyor

Android Telefonlar, 3D Yüz Modelleriyle Kandırılabiliyor

3D yazıcılardan çıkarılmış büstler, Android telefonların yüz tarayıcılarını kandırmak için kullanılabiliyor.

Yüz tanıma ve 3D tarama teknolojilerinin akıllı telefonlara gelmesinden bu yana, bu teknolojilerin sağladığı güvenlik sorgulanıyor. Başlarda gerek Android, gerek iOS işletim sistemli telefonlar bu konuda hayli eleştiri almıştı. Tabii şirketler de bu güvenlik teknolojilerini daha güvenilir hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Daha önce farklı yöntemlerle açılan telefonlar, şimdi de 3D yazıcıdan çıkarılmış büstlerle kandırılmaya çalışılıyor. Yapılan bir araştırmada Apple’ın ve Android telefon üreticilerinin 3D yüz tarama teknolojileri bu büstlerle test edildi.

Sonuçlar ise şaşırtıcı. Yapılan denemelerde LG G7 ThinQ, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy Note 8 ve OnePlus 6 modellerinin tamamının büst ile kandırılabildiği ortaya çıktı. iPhone X’u aynı büst ile kandırmak mümkün olmadı.

Android telefon üreticilerinin yüz tarama teknolojilerinin yeteri kadar güvenli olmadığı ortaya çıktı. Bu sorunlar aşılana kadar Android telefonlarda yüz tarama yerine parmak izi okuyucularını kullanmanız tavsiye ediliyor.