Anasayfa Haber Samsung, Holografik Ekranlı Telefon Geliştiriyor

Samsung, Holografik Ekranlı Telefon Geliştiriyor

Samsung’un katlanabilir ekranlardan sonra, şimdi de holografik ekranlar üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Samsung, bildiğiniz üzere şu sıralar ilk katlanabilir akıllı telefonunu satışa hazır hale getirmeye çalışıyor. Geçtiğimiz ay prototipi ilk defa sergileyen şirket, şimdi de gelecek nesil ekran teknolojisini geliştirdiği anlaşıldı.

Samsung’un bu çalışması alınan bir patent ile ortaya çıktı. “Hologram üretme aracı ve metotlarıyla ilgili” başlıklı patent, mobil cihazların ön yüzeyinde, havada görüntü oluşturmayı konu alıyor. Patent tanımından bu teknolojinin çalışması için çok sayıda farklı donanıma ihtiyaç duyulduğu anlaşılıyor.

Holografik ekranın bileşenleri arasında LCD ekranın da yer aldığı görülüyor. Samsung’un LCD’yi özellikle mi tercih ettiği, yoksa holografik görüntü için gerekli mi gördüğü bilinmiyor. Samsung, OLED panel piyasasında şu anda en büyük üretici durumunda.

Samsung bu teknolojinin çeşitli varyasyonlarını USPTO ve WIPO patent ofislerine geçtiğimiz yıl gönderdi. Holografik ekran teknolojisinin ne zaman tam anlamıyla hazır hale geleceği ise bilinmiyor. Samsung, katlanabilir OLED ekranlarını da bundan 7 – 8 yıl önce göstermişti. Bu ekranları kullanan herhangi bir cihaz henüz piyasada yok.

Fakat holografik telefonlara geçiş daha kolay olabilir. Çünkü katlanabilir OLED ekranların katlanabilmesi için telefonların form faktörünün de değişmesi gerekiyor. Holografik telefonlarda böyle bir şeye ihtiyaç olmayabilir. Diğer taraftan bu teknoloji için de yazılım tarafında çok büyük değişiklikler yapılması gerekebilir.