Anasayfa Haber Microsoft, Xbox Serisine İki Yeni Model İle Devam Edebilir

Microsoft, Xbox Serisine İki Yeni Model İle Devam Edebilir

Microsoft’un 2 yeni oyun konsolunu 2020 yılında piyasaya süreceği söyleniyor.

Sony ve Microsoft, son dönemde “gelecek nesil” konsollarından bahsetmeye başladılar. Donanımları eskiyen ve çağın gerisinde kalan Xbox One ve PlayStation 4 konsollarının yerini hangi modellerin alacağı şimdilik belli değil.

Ortaya sürülen bir iddiaya göre Microsoft, biri Anaconda diğeri Lockhart kod adlı olmak üzere iki farklı oyun konsolu üzerine çalışıyor. Lockhart’ın ucuz sürüm olarak piyasaya sürüleceği ve Xbox One S’in devamı niteliğinde olacağı belirtiliyor.

Yeni konsolun performansının ise Xbox One X seviyesinde olacağı tahmin ediliyor. Bu cihazın, Microsoft’un Ekim ayında duyurduğu xCloud için bir istemci cihazı olabileceği de konuşulanlar arasında.

Anaconda’da ise AMD’nin üst seviye donanımlarının bulunacağı ve daha pahalı olacağı söyleniyor. Hatta donanımların arasına SSD’nin bile eklenebileceği belirtiliyor. İddiaya göre her iki konsol da Xbox, Xbox 360 ve Xbox One oyunlarını oynatabilecek.

Her iki konsolun 2020’de piyasaya sürüleceği söylenirken, tanıtımın da 2019’un sonbahar aylarında yapılacağı tahmin ediliyor. Tabii bu söylentilerin ne kadar gerçek olduğunu görmek için yaklaşık 1 sene daha beklememiz gerekecek.